Het Belang van Limburg

Comeback wenkt voor ‘Steracteur Sterarties­t’

Eén gaat opp zoek naar nieuwe lichtinght­ing acteurs die willen zingeninge­n

- Tom DE LEUR

Eén wil het showprogra­mma ‘Steracteur Sterarties­t’ nieuw leven inblazen. De zender begint aan een belronde met jonge acteurs die over een stel stevige stembanden beschikken. Als die belronde genoeg kandidaten oplevert – waar niemand aan twijfelt – staat niets een comeback in de weg. Definitief is de terugkeer van ‘Steracteur Sterarties­t’ nog niet, maar netmanager Olivier Goris van Eén bevestigt dat de comeback “in een ernstige onderzoeks­fase” zit. De komende weken en maanden wil Eén nagaan of de zender genoeg jonge acteurs kan vinden die met hun zangtalent willen uitpakken op een podium, iets waar niemand aan twijfelt. “Als we een deelnemers­veld hebben dat sterk genoeg is, gaan we ermee door”, zegt Goris. Hij zegt dat de bal aan het rollen ging toen radiozende­r MNM het programma vorig jaar vanonder het stof haalde voor een eenmalige editie op de radio. Vorig jaar was het tien jaar geleden dat Stan Van Samang de finale won van de eerste ‘Steracteur Sterarties­t’, een zangwedstr­ijd voor acteurs. Stan Van Samang was in 2006 vooral bekend als acteur uit ‘Wittekerke’ en zelfs het enige gezicht van VTM

Als we een deelnemers­veld hebben dat sterk genoeg is, gaan we ermee door

Olivier GORIS Netmanager één

tussen de dertien acteurs van die eerste editie.

Dankzij editie op radio

De eenmalige terugkeer van ‘Steracteur Sterarties­t’ in ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendsho­w’ op MNM werd vorig jaar enthousias­t onthaald. Drie acteurs gingen met elkaar in de clinch: Ruth Beeckmans, Rik Verheye en Leen Dendievel. De luisteraar­s kozen voor ‘Callboys’-acteur Rik Verheye, maar ‘Thuis’-actrice Leen Dendievel kreeg de meeste stemmen online én de zegen van juryvoorzi­tter Stan Van Samang. Bij wijze van orgelpunt zongen Verheye en Dendievel het duet ‘Don’t Go Breaking My Heart’ van Elton John en Kiki Dee. “We zijn ‘Steracteur Sterarties­t’ altijd een sterk programma blijven vinden”, zegt netmanager Olivier Goris van Eén. “Maar de radioversi­e op MNM en de positieve reacties gaven de doorslag om een terugkeer op televisie te onderzoeke­n. We zijn zeer enthousias­t.”

Na het eerste seizoen met een zegevieren­de Stan Van Samang in 2006 maakte Eén nog twee seizoenen. In 2008 won Free Souffriau, in 2009 was het Mathias Sercu die een groot bedrag aan een zelfgekoze­n goed doel mocht schenken. Sinds 2009 is er een nieuwe generatie jonge acteurs opgestaan die ongetwijfe­ld geen mal figuur zou slaan achter een microfoon. Een programma als ‘Steracteur Sterarties­t’ is ook een uitgelezen kans om ook de ‘eigen’ gezichten van radio en televisie in de kijker te zetten, van Eén-reeksen als ‘Thuis’ en ‘Beau Séjour’ tot radioprogr­amma’s als ‘De Madammen’.

 ?? FOTO VRT ?? Leen Dendievel, die vorig jaar de eenmalige editie van ‘Steracteur Sterarties­t’ op MNM won.
FOTO VRT Leen Dendievel, die vorig jaar de eenmalige editie van ‘Steracteur Sterarties­t’ op MNM won.
 ?? FOTO HBVL ?? Stan Van Samang, de winnaar de wedstrijd in 2006.
van
FOTO HBVL Stan Van Samang, de winnaar de wedstrijd in 2006. van

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium