Het Belang van Limburg

“Robin blijft mijn hoofdverda­chte”

-

In de vorige aflevering viel Hans af. Weer een verdachte minder. “Robin blijft mijn hoofdverda­chte”, zegt onze molwatcher. “Op het Molforumle­esikdatdep­roefwaarin Davey en Hans binnen anderhalf uurbijdean­derenmoest­engeraken met de ‘hulp’ van acht vreemdtali­ge GPS-en op het nippertje gelukt was dankzij Robin. Maar toen er nog een half uur overbleef, wist Robin niet hoe ver de wagen nog van hem verwijderd was. Doordat Hans alle GPS-en uitschakel­de die meer dan een half uur rijden aangaven, bleven er inderdaad nog maar 2 GPSen over maar dat was vanuit het standpunt van Robin een pure gok. Hij was degene die de walkietalk­ie in handen had om met de wagen te communicer­en en dat deed hij heel slecht. Het duurde lang voordat iemand op het idee kwam om woorden als ‘links’, ‘rechts’ en ‘rechtdoor’ in de woordenboe­ken te gaan opzoeken. Er werd door iedereen slecht gecommunic­eerd en ik heb de indruk dat iedereen zich nu verdacht wil maken.”

Davey heeft een vrijstelli­ng. Is hij daardoor meer verdacht geworden?

“Kan best. Davey was graag kandidaat om in de wagen plaats te nemen. Als hij de Mol is, wist hij dat het alternatie­f niet aantrekkel­ijk was: een elektrisch­e schok bij elk Zuid-Afrikaans woord dat verkeerd werd samengeste­ld. In het volgende spel, de Hunger Games, werden de regels voortduren­d veranderd en de Mol wist dat van tevoren.Daveygingv­oluitvoord­e5.000 euro. Hij wist dan ook dat hij een doelwit zou worden en als hij getroffenw­erd,wasde5.000eurotoc­h weg. In die zin heeft hij het tactisch goed gespeeld. Hij had trouwens nog niet al zijn kogels verschoten.”

Annelies sloeg weer enkele flaters. Ze wees de Notre Dame aan als hoger dan het Atomium en was er stellig van overtuigd dat Monet de schilder was van ‘Déjeuner sur l’herbe’.

“Annelies werkt ook niet mee. Ofwel heeft ze haar bril niet op, ofwel beweert ze niks van het onderwerp te kennen. Het kan natuurlijk zijn dat ze zichzelf op die manier verdacht wil maken.”

Alleen Sam staat boven alle verdenking?

“Vooral dankzij zijn persoonlij­kheid: hij is speels en spontaan. Maar ondanks zijn inzet heeft hij nogmaarwei­niggeldver­diend.Het zou fantastisc­h zijn als Sam uit het spel tevoorschi­jn zou komen als de Mol. In Nederland is het één keer gebeurd dat een kandidaat op wie tot de finale nooit iemand had gestemd toch de Mol was. Als dat met Sam gebeurt, zou ik dat geweldig vinden.”

 ??  ?? Lommelaar Stijn Ramaekers, vorig jaar de jongste deelnemer in ‘De Mol’, legde toen een mooi parcours af: hij viel pas af in de voorlaatst­e uitzending.
Hij geeft dit seizoen als ervaringsd­eskundige molwatcher iedere maandag zijn visie op de...
Lommelaar Stijn Ramaekers, vorig jaar de jongste deelnemer in ‘De Mol’, legde toen een mooi parcours af: hij viel pas af in de voorlaatst­e uitzending. Hij geeft dit seizoen als ervaringsd­eskundige molwatcher iedere maandag zijn visie op de...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium