Het Belang van Limburg

“Tonen waartoe Negan in staat is”

Negan en Daryl over het zevende seizoen van ‘The Walking Dead’

- Joey Joey BOUGARDBOU­GARD

Zombies, je kan er maar zoveel tot moes slaan an voor voor hethet begint te vervelen. Iets wat de makers van ‘The Walking Dead’ad’ gelukkigge­lukkig in in de de mot kregen. Hun antwoord? Negan: de overtreffe­nde trap van an slechterik, slechterik, die die weer spanning én liters bloed in de langstlope­nde zombieseri­e erie op op televisie televisie bracht. “Ik geniet daar heus niet van, om mensen de kop in te te slaan”, slaan”, zweert zweert acteur Jeffrey Dean Morgan. Die was afgelopen week met Daryl Daryl (Norman (Norman Reedus) en regisseur Greg Nicotero in Amsterdam om te praten aten over over het het zevende seizoen van een van ’s werelds populairst­e series. Eerlijk? ‘The Walking Dead’ sleepte zich al een tijdje net zo sloom voort als de horden ondoden - of walkers - die in de populaire serie rond strompelen. Daar bracht de intrede van de boosaardig­e Negan (Jeffrey Dean Morgan) op het einde van seizoen zes eindelijk veranderin­g in. Met enkele stevige uithalen van Lucille - Negans met prikkeldra­ad behangen baseballkn­uppel - joeg hij de geliefde Glenn en Abraham richting bloederige dood, en zette hij de toon voor een nagelbijte­r van een zevende seizoen.

Die gruwelijke scène - waarbij de kijker bovendien tot seizoen zeven moest wachten om erachter te komen wie nu precies in onzachte aanraking kwam met Negans Negans knuppelknu­ppel - - zorgde voor wrevell bijbij enkele enkele devote devote fans.Nietperseo­mdatdebloe­dspatten mdatdebloe­dspathardn­ekkig nog nooit zo hardnekkig aan de beeldbuis kleefden, kleefden, maar omdat hun helden helden plots fameus onder der de de knoet van de dictatoria­leoriale Negan kwamen te te liggen. ligdie “We snappen die geschokte geuswel: reacties heus wel: iedereenie wil nu eenmaal zijn helden zien winnen”, zegt regisseur en horrorvete­raan Greg Nicotero, die ook instaat voor de spectacula­ire special effects. “Maar we wouden net tonen waartoe Negan in staat was, en dat kan je enkel doen als je helden eerst serieus door het stof moeten. Het maakt hun opstand tegen Negan in het tweede deel van dit seizoen boeiender dan ooit.”

“Het toont ook hoe diep de band van onze fans met die personages is”, vult Norman Reedus (Daryl) aan. “Als we dat bij kijkers kunnen losmaken, betekent het dat we iets goed doen, toch?”

Hondenvoer

Daryl was een van de personages voor wie seizoen zeven geen lachertje werd. Hoe was het voor Reedus om in plaats van spannende actiescène­s te filmen, nu eens dagenlang opgesloten te zitten in een smerige cel? “Je weet op voorhand dat het pittig wordt, dus stel je je erop in. Maar ik ben een kerel, actiescène­s zijn nu eenmaal mijn ding: mezelf smerig maken en akelige wezens neersteken, dat vind ik leuk. Naakt en wenend in een hoekje zitten terwijl je hondenvoer moet eten? Niet zo leuk ( lacht).”

Einde van Negan?

De beminnelij­ke Jeffrey Dean Morgan - in het dagelijkse leven overigens eigenaar van een snoepwinke­l - mocht zich dan weer uitleven als ultieme slechterik Negan. Al blijkt hij niet zo bloeddorst­ig als zijn personage. “Ik geniet er niet van om de hele nacht mensen op hun hoofd te meppen. Die scène op het einde van seizoen zes was trouwens de eerste keer dat ik de andere acteurs ontmoette. ‘Hallo, ik ben Jeff, ik ben hier om op jullie kop te slaan.’ ( lacht) Of ik dan tussen takes in karakter blijf? Onmogelijk, ik zou ellendig worden. Zodra de camera stopt met draaien, zit ik iedereen te knuffelen!” Of Morgan nog lang terreur mag zaaien als Negan, wil hij niet verklappen. Al licht hij toch een tipje van de met bloed doorweekte sluier. “In seizoen acht doe ik zeker mee, maar hoelang ik in de serie blijf, kan ik niet zeggen.” Dus zult u ten vroegste tot het najaar moeten wachten om te zien of de bloeddorst­ige booswicht zijn ongetwijfe­ld even bloederige als onvermijde­lijke einde tegemoet gaat.

We snappen heus wel de geschokte reacties van de fans. Iedereen wil immers zijn helden zien winnen

Greg NICOTERO Regisseur ‘The Walking Dead’

 ?? FOTO'S FOX ?? Negan (Jeffrey Dean Morgan) en Daryl (Norman Reedus), sterren van ‘The Walking Dead’.
FOTO'S FOX Negan (Jeffrey Dean Morgan) en Daryl (Norman Reedus), sterren van ‘The Walking Dead’.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium