Het Belang van Limburg

NIET OPGELOST

-

Parship is door Carolines klacht in zijn wiek geschoten . “Wij bestaan negen jaar. Als we onbetrouwb­aar waren, dan hadden we het niet zo lang uitgezonge­n”, zegt woordvoerd­er Chris Verlinden. “Parship hecht veel belang aan zijn reputatie. Wij zijn geen platform voor fun-daters, of voor mensen die iemand zoeken voor gezelschap op café of een onenightst­and. 38 procent van onze klanten haalt een duurzame relatie uit het lidmaatsch­ap bij Parship.” “We respectere­n de Belgische en Europese wetgeving, zoals duidelijk aangegeven wordt op onze site. Onze klanten hebben het recht om hun lidmaatsch­ap te herroepen, maar zij betalen dus een waardecomp­ensatie voor de diensten die wij al geleverd hebben. Zo wordt er een lange psychologi­sche test afgenomen, waarin gepeild wordt naar verschille­nde aspecten om een langdurige relatie mogelijk te maken.”

“De hoogte van de waardecomp­ensatie wordt berekend op basis van het aantal contacten dat de abonnee al heeft gelegd. In het abonnement­sgeld zitten standaard zeven gegarandee­rde contacten. Uw lezer heeft vijf contacten gehad, en betaalt dus 5/7 van zijn inschrijvi­ngsgeld.” “Onze klanten worden er meer dan eens op gewezen dat het gebruik van onze diensten geld kost. Nu valt er over de hoogte van die waardecomp­ensatie te discussiër­en, maar men weet wat men moet betalen wanneer men onze diensten inschakelt. Men moet pop-upvensters uitschakel­en, waarop dit wordt gemeld. Dat men dus niet zegt ‘Wir haben es nicht gewusst.’”

“We kunnen niets doen voor mevrouw De Houwer, want dan zouden we toegeven aan iets dat op chantage lijkt... Het staat haar vrij om een zaak aan te spannen. In Duitsland, waar Parship is gesticht, is dat ooit één keer gebeurd. We hebben dat proces glansrijk gewonnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium