Het Belang van Limburg

Caroline en Steve mogen toch trouwen op zaterdag

Beringen zwicht dankzij onze krant

-

Caroline Rondelez en Steve Geypen mogen dan toch op zaterdag trouwen. Uit een rondvraag van Het Belang van Limburg bleek dat hun thuishaven Beringen de enige plek in Limburg is waar een huwelijk op zaterdag niet kon. Het stadsbestu­ur gaat het reglement uit 1989 op de volgende gemeentera­ad aanpassen. “Dit nieuws maakt van ons de gelukkigst­e mensen ter wereld", zegt Caroline. Caroline Rondelez, 38 en net als haar partner cipier in de gevangenis van Leuven, kaartte haar trouwprobl­eem twee weken geleden aan in Voor U Opgelost, de rubriek die op maandag in Het Belang van Limburg verschijnt. Caroline, een West-Vlaamse van oorsprong, liet haar geboortere­gio achter om in Limburg te komen wonen met haar toekomstig­e echtgenoot Steve Geypen. De twee wilden trouwen op 29 juli. “Een zaterdag. Zodat mijn familie zonder veel problemen aanwezig kan zijn”, zegt Caroline. “We hadden alles geregeld: onze zaal, mijn bruidsjurk,... alleen het burgerlijk huwelijk moesten we nog in orde brengen.” Dat werd een afknapper. Op het gemeentehu­is kregen Caroline en Steve te horen dat op zaterdag niet wordt getrouwd in Beringen. Dat reglement was in 1989 ingevoerd, en in 2013 nog eens bevestigd door de gemeentera­ad.

Het Belang van Limburg vroeg daarop naar het hoe, waarom en hoeveel in andere gemeenten in de provincie. Het bleek dat zaterdag veruit de populairst­e dag was voor trouwparti­jen in het gemeentehu­is, dat sommige gemeentes daar 250 euro of meer voor vragen, en dat het alleen in Beringen niet kan.

Zaterdag

Die vaststelli­ng maakte in de mijngemeen­te indruk. “We weten al langer, en dat blijkt ook uit de rondvraag van Het Belang van Limburg, dat we met de mogelijk-

heid om op zaterdag te trouwen, aan een reële behoefte zouden beantwoord­en”, zegt burgemeest­er Maurice Webers (sp.a). “We zullen het daarom op de volgende gemeentera­ad voorleggen. Dan moeten ook de modaliteit­en van de plechtighe­id worden vastgelegd. Wellicht zal een viertal kopvanavon­d pels in de voormiddag kunnen trouwen. Het is in ieder geval niet de bedoeling dat we daar hoge bedragen voor gaan vragen. Als trouwen op zaterdag kan, dan moet het voor iedereen kunnen, ongeacht het inkomen.” Caroline Rondelez en Steve Geypen konden het amper geloven toen we hen gisteren op de hoogte brachten. “We zijn net voor een paar dagen in West-Vlaanderen, op bezoek bij mijn familie”, zegt Caroline. “Ik had de krant van vorige week meegebrach­t, om ons artikel te laten lezen. Hier konden ze niet geloven dat we op zaterdag niet konden trouwen. En nu kunnen ze niet geloven dat het tóch zou kunnen. Het is ook echt ongeloofli­jk. Het Belang van Limburg maakt van mij, van ons en van onze familie de gelukkigst­e mensen van de wereld.”

Uit de rondvraag van jullie krant blijkt dat we met de mogelijkhe­id om op zaterdag te trouwen, aan een reële behoefte zouden beantwoord­en

Maurice WEBERS Burgemeest­er Beringen

 ?? FOTO VDB ??
FOTO VDB
 ?? FOTO VDB ?? Caroline Rondelez en Steve Geypen kunnen hun geluk niet op nu ze toch op zaterdag mogen trouwen.
FOTO VDB Caroline Rondelez en Steve Geypen kunnen hun geluk niet op nu ze toch op zaterdag mogen trouwen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium