Het Belang van Limburg

Sam uit Hamont-Achel valt af

-

Voor Sam Breemans (24) uit Hamont-Achel is ‘De Mol’ voorbij. Hij had een bijzonder alibi voor zijn afwezighei­d: hij was een drugsversl­aafde schoolkame­raad gaan helpen afkicken. Drie Drie weken weken lang was Sam van de aardbol aardbol verdwenen.verd Hij zat in Zuid-Afrika Zuid-Afrika voorv opnames van ‘De Mol’, Mol’, maar maar tegen t collega’s en vrienden vrienden hadha hij iets anders gezegd: “Dat “Dat ik ik naar naar Zuid-Frankrijk ging met een een oude oude schoolkame­raads die ik was was tegengekom­en.tegen Die kerel had zogezegd zogezegd een drugsversl­aving en ik ik ging ging hemhe ondersteun­en tijdens het het afkicken.afkic (lacht) Dat was een een mooimo alibi, want het verhaalver­ha was eigenlijk te gênantgên om helemaal uit de doekendo te doen. Had ik gezegdge dat ik door de bergenb was gaan trekken, dand had iedereen om foto’sfo gevraagd en om verhalen.ve Nu kon ik gewoonge zeggen dat ik er niet niet te veel over kon vertellen,verte uit respect voor die schoolkame­raad.”schoo

Sam Sam werktw als ‘product genius’genius voor BMW. Dat automerkau­tome is een zware sponsor van van ‘De ‘De Mol’, maar dat heeft niets met Sams deelname te maken. “Ik was er zelf door verrast. Bij de start van de opnames werd ik opgehaald in een BMW 7-reeks en dacht: ‘Dat is meteen dik in orde.’ (lacht) Intussen weet het overgrote deel van de klanten natuurlijk wie ik ben. Ze maken al selfies met mij, bij hun auto. Ik merk echt hoeveel mensen naar dit programma kijken en ik hoor nooit negatieve reacties. Als ik aan ‘Temptation Island’ had meegedaan, was dat wel anders geweest.”

Voor Sam was de duikproef “echt kicken”. “Water ligt me wel. Ik kon vrij gemakkelij­k naar onder duiken, voor Annelies was dat moeilijker. Chapeau dat ze dat kon, ik zie het mijn eigen moeder niet doen. Vooral de momenten in die luchtbel waren beklemmend. Ze hadden ons op voorhand gezegd dat we goed op onze ademhaling moesten letten, maar je moest ondertusse­n ook een aantal dingen memorisere­n. Als je op zo’n moment je ademhaling niet in de gaten houdt, gaat het natuurlijk mis. Het was heel verwarrend, maar ik vond het te gek.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium