Het Belang van Limburg

Drie speelsters van Kortessem samen zwanger

- Pieter VANLOMMEL/Erik MARTENS

Neen, ze hebben het niet collectief afgesproke­n. Maar bij Kortessem VV zitten ze binnenkort wel met een heuse babyboom. Speelsters Anouk Timmermans (24), Evelien Vendrix (29) én kapitein Jasmien Jans (36) van de tweedeprov­incialer verwachten immers een kleine spruit. “We zijn al volop op zoek naar versterkin­g, want er zijn nóg twee speelsters die er weldra aan willen beginnen”, lacht coach Dominic Lisens. De drie stonden nog lange tijd op het veld, mét baby in de buik. Evelien Vendrix deed dat tot in de zesde week van de zwangersch­ap, Anouk Timmermans en Jasmien Jans stonden een twaalftal weken met bolle buik op het veld. “Volgens de gynaecolog­e kon dat geen kwaad”, opent Jans. “Al merk je wel dat je fysiek een pak minder sterk voor de dag komt. En in een duel draai je natuurlijk je buik al wat sneller weg.” Jans kan haar zwangere collega’s overigens een pak nuttige tips meegeven. Zij is immers al aan haar tweede zwangersch­ap toe. “Ik weet dus wat het inhoudt voor een sportvrouw”, zegt ze. “Evelien en Anouk zullen zeker evenveel tijd als de zwangersch­ap op zich nodig hebben om opnieuw in conditie te geraken. Ach, we zijn vrouwen, hé. Sommige zaken kunnen we nu eenmaal niet uitstellen voor onze sport.”

“Of het een jongen of een meisje wordt, houd ik nog lekker geheim.” Aan het woord is Evelien Vendrix, de laatste in het rijtje die het heuglijke nieuws van haar zwangersch­ap mocht bekendmake­n. “Volgend seizoen hoop ik er weer te staan”, vervolgt Vendrix. “En in tussentijd komen we natuurlijk zo lang mogelijk supportere­n voor onze ploegmaats. Dat doen we dan met z’n zessen (knipoogt).”

Risico’s van het vak

Voor coach Dominic Lisens betekenen de zwangere dames in zijn kern minder goed nieuws, wat niet betekent dat hij ongelukkig is voor hen.

“En dan zeggen dat er met Ines Vannitsen en Sabrina Erlich nog twee speelsters plannen hebben in die richting”, zegt Lisens. “Tja, dat zijn de risico’s van het vak voor een coach van een damesploeg zeker? (Schatert) In ieder geval ben ik heel trots op wat mijn groep gepresteer­d heeft. Met drie zwangere dames in de ploeg zijn we erin geslaagd onze doelstelli­ng, playoff 1, te halen.”

Daarin kan Kortessem de derde plaats niet meer ontglippen. De doelstelli­ng voor volgend seizoen is beter doen dan dit jaar, wat wil zeggen dat de roodhemden op de titel mikken.

“Maar als er vier à vijf spelers wegvallen, zal dat niet gemakkelij­k worden”, beseft Lisens. “Daarom zijn we al volop bezig met het zoeken naar versterkin­g. Over de huidige vervangers van Jasmien, Evelien en Anouk mag ik trouwens ook niet klagen. Onze groep hangt heel goed aan elkaar. De afwezigen zijn met veel enthousias­me opgevangen.” Eén ding is zeker: hun babyborrel zullen de speelsters niet samen organisere­n. “Neen, daarvoor gaan we veel te graag naar andere feestjes”, klinkt het in koor.

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? De speelsters van Kortessem bewonderen de bolle buikjes van Anouk Timmermans (l), Jasmien Jans (m) en Evelien Vendrix (r).
Foto KAREL HEMERIJCKX De speelsters van Kortessem bewonderen de bolle buikjes van Anouk Timmermans (l), Jasmien Jans (m) en Evelien Vendrix (r).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium