Het Belang van Limburg

“Club blijft de favoriet”

- Ludo VANDEWALLE/Jürgen GERIL

Ook de teams die in play-off 1 om de landstitel zullen strijden, kennen hun programma voor de komende tien speeldagen. Hoewel Anderlecht de reguliere competitie als leider heeft afgesloten en Club Brugge een crisis(je) kent, blijft iedereen naar blauw-zwart kijken als titelfavor­iet. Op vrijdag 31 maart opent Anderlecht play-off 1 op het veld van Zulte Waregem. In datzelfde openingswe­ekend is het al AA GentClub Brugge. In de zeven voorgaande edities begon RSCA vier keer als leider aan de play-offs en daarvan werd het drie keer kampioen. Wordt dat ook nu het geval? “Na twee jaar zonder titel hebben we maar één missie: de titel”, stelt RSCA-manager Herman Van Holsbeeck. “Maar objectief gezien is Club Brugge al het hele jaar de grote favoriet. Wij bouwden aan een nieuw team met vallen en opstaan. Het loopt nu goed, maar Brugge behield bijna de volledige kampioenen­ploeg en heeft nog honger.”

Toch behaalde Club in zijn laatste matchen maar 10 op 21 en liet het vooral buitenshui­s veel liggen. Bovendien zagen de Bruggeling­en sleutelspe­ler Izquierdo en zijn back-up Limbombe geblesseer­d uitvallen. “Laat ons zeggen dat we met twee favorieten aan de eindstrijd beginnen: Club Brugge en Anderlecht”, aldus Club-manager Vincent Mannaert. “Er is geen reden tot paniek bij ons. Twee weken geleden was alles nog hosanna na de 5-0-zege tegen Zulte Waregem, en nu zou alles opeens slecht zijn? Ja, Preud’homme maakt zich boos, maar hij is nu eenmaal zo. Sowieso hebben we ons lot in Herman VAN HOLSBEECK

Manager Anderlecht eigen handen. Tijdens de play-offs zullen we Izquierdo recuperere­n. Sommige andere spelers hebben nu wat rust nodig. De coach en de spelersgro­ep hebben vorig seizoen trouwens al bewezen dat ze het kunnen als het moet. We hebben de kwaliteite­n.”

Gent zonder druk

Maar stel nu dat Club op speeldag 1 verliest van Gent, dan naderen de Buffalo’s al tot op 2 punten en doen ook zij weer volop mee voor het kampioensc­hap. Gent - dat zich pas in extremis kwalificee­rde voor play-off 1 - gelooft er zeker nog in, maar wil het niet luidop zeggen. Hun titelambit­ies worden alleen in de coulissen uitgesprok­en.

“Kampioen? Neen dat zal voor Brugge of Anderlecht zijn”, grijnst Michel Louwagie. “Eén club kan een inzinking krijgen, maar geen twee. Het is wel een voordeel dat we tegen Club Brugge beginnen.”

De anderen zijn alvast fel op hun hoede voor de Oost-Vlamingen met hun grote kern. “Gent is een outsider”, besluit Van Holsbeeck. “Weiler waarschuwd­e ons al. Nadat ze zo onder stress stonden om play-off 1 te halen valt er veel druk van hun schouders. Alles wat ze nu pakken, is pure bonus.”

Wij bouwden aan een nieuw team met vallen en opstaan. Het loopt nu goed, maar Brugge behield bijna de volledige kampioenen­ploeg en heeft nog honger

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium