Het Belang van Limburg

”Na de wedstrijd felicitati­es van tevreden controleur”

Thomas Brullot (Patro): debuut als lijnrechte­r

- Jos MISCORIA

Net één jaar geleden maakte Thomas Brullot (19) zijn debuut in Patro's eerste elftal. Voorbije weekend in Oudenaarde liet Brullot een nieuw debuut optekenen: als lijnrechte­r! “Mijn broer zal opkijken”, lacht Brullot. Toen lijnrechte­r Edwin Rys na rust in de kleedkamer bleef omwille van een hamstringb­lessure nam Patro-speler Thomas Brullot het vlaggetje over.

Je broer zou opkijken zei je? Dat vraagt om uitleg.

“Mijn broer Mathijs verblijft momenteel voor zijn werk in het buitenland maar floot tot vorig seizoen in provincial­e. Via hem en zijn vriendenkl­iek schreef ik me vier jaar geleden in als scheidsrec­hter. En kijk, nu heb ik al gevlagd in de hoogste amateurlig­a”, glimlacht Brullot, student kine uit As die aan zijn negende seizoen Patro bezig is.

Je was zaterdag niet geselectee­rd maar reisde wel met de spelersbus mee.

“Om voeling te houden met de groep. Ik volgde ook de bespreking tijdens de rust toen ploegafgev­aardigde Ludo Heymans, zelf oudscheids­rechter, me plots uit de kleedkamer haalde. Iemand van Oudenaarde vroeg of ik de tweede helft wilde vlaggen en daar ben ik dan meteen op ingegaan.”

Controleur

Je deed het onopvallen­d, dus prima. Felicitati­es gekregen na afloop?

“De controleur was tevreden en vroeg zelfs mijn naam. Volgens hem had ik het keurig gedaan en viel ik niet op. 'Zoals het moet dus'

zei hij.”

Was het niet vreemd om een wedstrijd van je eigen ploegmaats te moeten vlaggen?

“Neen, op dat vlak blijf ik correct. Ik viel ooit op Taminoise bij de U16 ook eens in als scheidsrec­hter. Heb toen zelfs een strafschop tegen Patro gefloten en een eigen ploegmaat rood gegeven. Wat de uitslag was? Patro won met 1-2 (lacht).”

Heb je ambities als scheidsrec­hter?

“Helemaal niet. Vorig jaar heb ik nog jeugdwedst­rijden geleid, maar dit seizoen ben ik ermee gestopt.”

Claesen

Vorig seizoen hevelde trainer Claesen je als één van de eersten vanuit de beloften over naar de A-kern. Maar sinds de komst van Brepoels kreeg je nog niet veel speelkanse­n.

“Mijn laatste basisplaat­s was op Seraing. Nadien zat ik wel nog op de bank en viel ik in tegen Sprimont. Natuurlijk hoop ik op speelkanse­n en werk daar elke dag keihard aan. Met Janssen en Sarkic is het centrum in de defensie natuurlijk sterk bezet. Gelukkig leer ik ook op training dagelijks bij en steek ik ook van de eersteklas­se-ervaring van onze coach veel op.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium