Het Belang van Limburg

“Ben man van principes”

Niet nagekomen afspraken leiden tot ontslag Rudi Simons

- Pieter VANLOMMEL/Bart SCHIJNS

Lindelhoev­en (2A) verloor zondag de leiding in het derde periodekam­pioenschap en dat betekende voor een zwaar ontgoochel­de coach Rudi Simons het sein om de deur bij rood-zwart achter zich dicht te trekken. Een dag later is hij niet van plan om op zijn besluit terug te komen. “Ik kan me niet opladen om voor de middenmoot te spelen”, klinkt het ietwat verbitterd. Naar de oorzaak van het puntenverl­ies in Kadijk moest Simons niet lang zoeken. Lindelhoev­en stond na de rust 1-3 voor, maar zag in de slotfase nog twee punten verloren gegaan. “De spelers zijn meer met een transfer bezig dan met het sportieve”, aldus Simons, die er in één adem wel aan toevoegt dat “ik de spelersgro­ep totaal niets kwalijk neem.”

Dat vraagt om een woordje uitleg. Simons, die in oktober vorig jaar het roer overnam van Tom Diepvens, zat in januari rond de tafel met het bestuur over versterkin­gen voor volgend seizoen. “Toen is overeengek­omen dat er een centrale verdediger, een centrale middenveld­er en een spits moesten bijkomen om mee te kunnen spelen in de top drie. In dat geval zou ik ook langer bij de club blijven.” Intussen zijn we twee maanden verder en slaagde de club er met Jelle Vreys enkel in een spits aan te trekken. En dus trok Simons zijn conclusies. Het verschil in ambitie tussen club en trainer zorgt voor een haar in de boter. “Ik ben een man van principes”, aldus Simons. “Als de club de afspraken niet wil nakomen, dan ik ook niet. Vier keer per week leg ik 70 kilometer af. Dat wil ik alleen doen om aan de kop mee te draaien. Ik wilde met Lindelhoev­en zo snel mogelijk terug naar eerste provincial­e. Blijkbaar heeft het bestuur een andere ambitie.”

Naar Bree-Beek?

Intussen blijft de ambitieuze coach niet bij de pakken neerzitten. Gisteren had hij al een tweede onderhoud met een niet nader genoemde club (naar verluidt gaat het om de nieuwe fusieclub tussen Bree en Beek, nvdr.). De gesprekken gaan volgens Simons de goede richting uit. “De kans is reëel dat ik volgend seizoen opnieuw in tweede provincial­e ga coachen”, besluit hij. “Al kan ik niet ontkennen dat ik het liever op een hoger niveau had geprobeerd.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Na amper vijf maanden trekt Rudi Simons de deur bij Lindelhoev­en alweer achter zich dicht.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Na amper vijf maanden trekt Rudi Simons de deur bij Lindelhoev­en alweer achter zich dicht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium