Het Belang van Limburg

XWaarom Salvator+?

-

Minder plannen: Salvator+ is al ingekleurd als blauwe zone voor openbaar nut en dus is er geen wijziging nodig van de uitvoering­splannen, wat normaal minstens 3 tot 6 jaar duurt. Bovendien is er al een onteigenin­gsplan, dat deels in uitvoering is. Dat betekent dat de bouw van het nieuwe ziekenhuis op de Salvator+-site tot 9 jaar sneller kan uitgevoerd worden.

Groter: de uitbreidin­g van de huidige Salvatorsi­te naar de Salvator+-site met de aankoop van gronden in het onteigenin­gsplan en de eventuele aankoop van bijkomende gronden is volgens de studie een haalbare kaart. De beschikbar­e oppervlakt­e (16,75 ha) is meer dan voldoende om naast het ziekenhuis ook heel wat nevenfunct­ies een plek te geven en uit te breiden in de toekomst.

Zichtbaar: de Salvator+-site heeft een zichtbare ligging vanaf de autosnelwe­g en is makkelijk ontsluitba­ar. De stad Hasselt en Wegen en Verkeer hebben een ontsluitin­gsplan klaar met een verbinding van het ziekenhuis met de E313-afritten Hasselt Zuid en Oost, onder meer via een verbreding van de Voogdijstr­aat. Hiervoor zijn ze al bezig met de onteigenin­gsplannen.

Goedkoper: bouwen op Salvator+ zou minstens 25 miljoen euro goedkoper moeten zijn omdat de kosten voor de aankoop van de gronden - grotendeel­s van de zusters - en de wegenwerke­n beduidend lager zijn. Omdat sneller gebouwd kan worden, wordt ook flink bespaard op de ‘instandhou­dingskoste­n’ van de bestaande gebouwen. (cv/dj)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium