Het Belang van Limburg

XLarissa klust bij als Wickie en Maya

“Ik word betaald om kinderen gelukkig te maken”

-

Wickie de Viking en Maya de Bij hebben geen geheimen voor Larissa Ruffolo uit Houthalen-Helchteren. Als figuurspel­er bij Plopsaland

Ruffolo (20) uit Houthalen-Helchteren

accountanc­y en fiscalitei­t UCLL, Diepenbeek Figuurspel­er’ in Plopsa Indoor en Plopsaland en Plopsa Indoor kruipt ze in de rol van Studio 100-figuren. “Het is veel meer dan enkel wat zwaaien. Je moet de kinderen laten geloven dat je echt hun held bent”, vertelt Larissa enthousias­t. Larissa heeft het wel voor Plop en co en dat is wederzijds. “Ik doe momenteel mijn stage op de finance-afdeling van Studio Plopsa, in het hoofdkanto­or in Plopsaland De Panne. Van maandag tot woensdag draai ik hier mee. De andere dagen zit ik op school.” Larissa rolde toevallig binnen bij Studio 100. “Ik zocht een bijverdien­ste en heb mijn cv gestuurd. Ik stond onder meer aan de bediening van de attracties voor ik figuurspel­er werd. Dit is een unieke studentenj­ob in een leuke sfeer en met toffe collega’s. Als ik afgestudee­rd ben, ga ik deze bijverdien­ste zeker missen.”

Een werkdag als Maya of Wickie begint om tien uur. “We gaan op de foto met de kinderen en we knuffelen hen. Je voelt vaak dat ze dat echt nodig hebben. Tijdens de dag zijn er shows, evenemente­n en “meet en greets”. Toch mooi, ik word betaald om kinderen gelukkig te maken.” Hoeveel precies? “Genoeg”, lacht Larissa. “Tussen 8,5 en 9 euro per uur.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium