Het Belang van Limburg

Wandel je burn-out weg in Heusden-Zolder

-

Sociale contacten onderhoude­n en zo veel mogelijk bewegen. Het zijn twee goede maar vaak ook zware opdrachten voor mensen die kampen met een burn-out. Daarom organiseer­t stresscoac­h Heidi Lens morgen de eerste wandeling voor mensen met een burn-out in Heusden-Zolder. “Want de stap om weer buiten te komen is individuee­l soms lastig. Daarom doen we het in groep.” De wandeling vertrekt donderdag om 10 uur aan hostelleri­e De Kluis in Heusden-Zolder. “Ik heb anderhalf uur voorzien, maar afstand en tempo zullen volledig afhangen van de groep”, zegt Heidi Lens, stressen burn-outcoach uit Lummen. “Onderweg zijn er voldoende bankjes, waar we even halt houden. Daar zal ik de deelnemers enkele ademhaling­soefeninge­n aanleren.”

Voor de eerste wandeling verwacht Heidi een tiental deelnemers. “Niet slecht, want de stap om weer buiten te komen is voor sommige mensen met een burnout erg lastig. In hun omgeving botsen ze vaak op onbegrip, waardoor ze zich wegstoppen. En dat terwijl sociaal contact en voldoende beweging net heel belangrijk zijn voor een vlot herstel. Zo’n natuurwand­eling in de voormiddag zal hen niet alleen energie geven voor de rest van de dag, maar brengt hen ook in contact met mensen die hen wel begrijpen.”

Als de wandeling een succes blijkt, wil Heidi er een maandelijk­se afspraak van maken. “Maar het zou nog mooier zijn als mensen elkaar ontmoeten tijdens de eerste wandeling, contactgeg­evens uitwissele­n en dan besluiten om geen maand te wachten om samen leuke dingen te gaan doen”, besluit ze.

info: heidi@feelgoodma­nager.be

 ?? Foto KH ?? Heidi Lens.
Foto KH Heidi Lens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium