Het Belang van Limburg

“Jezus Christus is mijn verlosser”

Jordan Swing houdt van Jezus en basketbal

- Raf COMANS

Vier dagen na de historisch­e zege in het Forum in Aalst neemt Hubo Limburg United het vanavond (20.30 uur) in de eigen ‘Berg’ op tegen Antwerp Giants, de nummer twee uit het klassement. “We kijken met vertrouwen naar deze wedstrijd, We zijn er klaar voor”, stelt Jordan Swing (26), die in Aalst bijna perfect afwerkte en zijn ploeg zo naar de zege loodste.

Of jij goed of slecht speelt, jij toont meestal weinig emoties tijdens een wedstrijd.

Jordan Swing: “Ik probeer gewoon het hoofd koel te houden door niet overmatig te reageren als het slecht gaat, maar ook niet als het goed gaat. Kwestie van doorlopend de controle te behouden en niet zenuwachti­g te worden. Maar ik geniet dus wel van het spelletje. Anders doe je dat niet, acht of negen maanden weg zijn van familie en vrienden. Ik ben graag hier en geniet van elke wedstrijd.”

Na een score wijs je altijd even naar de hemel?

“Mijn godsdienst is belangrijk voor mij. Het is mijn manier om God te danken waar het kan. Eerder dit jaar overleed Cameron Moore, een vroegere ploegmaat van mij bij UAB. Ik speel ook een beetje voor hem. Dat zijn twee redenen waarom ik naar boven wijs.”

Je groeide op in een christelij­ke omgeving. Je vader Rick, een voormalig NBA-speler, is predikant pastoor in Alabaster, Alabama.

“Dat klopt. Terwijl ik opgroeide, leerde ik wat het is om christen te zijn. Ik koos al heel jong voor Jezus Christus als mijn verlosser. Sindsdien is het een proces dat groeit. Ik vertel nu de mensen waarmee ik in contact kom graag waarin ik geloof en dat zij ook een verlosser kunnen hebben als Jezus Christus.”

Je trok ook de wereld in met Athletes in action, een beweging van christelij­ke sporters.

“In mijn collegetij­d ging ik inderdaad twee keer met hen op tour. Eén keer naar Litouwen, de andere tour was in de Verenigde Staten zelf. We speelden basketbalw­edstrijden. Tijdens de rust bleven we op het terrein en deelden we onze getuigenis­sen over ons leven met het publiek. Dat was een geweldige ervaring. Basketbal en mijn geloof gecombinee­rd. Daar heb ik echt van genoten.”

Ga je op zondag naar de kerk?

“Ik zou dat graag doen, maar ik heb nog geen kerk gevonden waar de diensten in het Engels zijn. Ik doe bijbelstud­ies in mijn eentje en de diensten van de kerk van mijn vader kan ik op internet zien. Ik kan ze bekijken wanneer ik wil, want ze worden gefilmd en online gezet, zoals basketbalw­edstrijden.”

Wat verkies je: kijken naar een basketbalw­edstrijd of naar een kerkdienst?

“Als het over kijken gaat, verkies ik zonder twijfel de kerkdienst.”

VANAVOND

 ?? Foto GVH ?? Jordan Swing loodste Limburg United vorig weekend naar een historisch­e zege tegen Aalst.
Foto GVH Jordan Swing loodste Limburg United vorig weekend naar een historisch­e zege tegen Aalst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium