Het Belang van Limburg

Tijdrit voor Dennis, eindwinst voor Quintana

-

De slotrit in de Tirreno werd gewonnen door Rohan Dennis, begenadigd tijdrijder. De eindoverwi­nning was voor Nairo Quintana, die zijn leiderstru­i niet meer kwijtspeel­de. Voormalig uurrecordh­ouder Rohan Dennis transforme­ert zichzelf dit jaar tot klassement­srenner, maar dat gaat voorlopig niet ten koste van zijn kwaliteite­n als tijdrijder. Hij won de chrono in San Benedetto Del Tronto (10 km in 11’18”) met drie seconden voorsprong op Nederlande­r Jos Van Emden. In het algemeen klassement sprong Dennis zo over Thibaut Pinot naar de tweede plaats. Dennis was “really happy”, maar gaf graag toe dat hij op dit moment nog niet competitie­f is als klassement­srenner. “Op een klim als Terminillo finish ik een minuut achter Quintana”, zo gaf hij aan. “En dat is op dit moment ook wel een beetje mijn plaats. Om nog verder vooruit te gaan als klimmer moet ik nog twee tot drie kilo afvallen en zo ver wil ik dit jaar nog niet gaan. In de Giro wil ik in de eerste plaats leren wat het is om drie weken lang elke dag te koersen.”

Thomas

De eindzege van Nairo Quintana kwam in de slottijdri­t geen moment in gevaar. Hij finishte op plaats vijfenveer­tig in de tijdrit (11’59”), maar hield nog altijd vijfentwin­tig seconden voorsprong op Dennis in het klassement. Wel opvallend: zonder het gigantisch­e tijdsverli­es van Team Sky (1’20” op Movistar) in de openings-ploegentij­drit had Geraint Thomas dit jaar wellicht Tirreno-Adriatico gewonnen. Hij kwam in het eindklasse­ment maar 58” seconden tekort op Quintana. “In de Giro wordt Thomas een zeer te duchten concurrent”, vertelde de Colombiaan. “Maar ik zal dan ook nog sterker zijn.”

?? Foto EPA ?? Nairo Quintana glundert met zijn drietand.
Foto EPA Nairo Quintana glundert met zijn drietand.