Het Belang van Limburg

“Zelfs een Porsche laat je oversteken”

-

“Weet je wat me hier het meest opvalt? Dat ze stoppen als je oversteekt. Zelfs die Porsche op mijn allereerst­e dag in Hasselt”, lacht UCLL-student lager onderwijs Vaseilios - Bill - Mastrogian­noupoulos (20) Voor een Griek uit Athene, een Italiaanse van Bologna en een Spanjaard uit Granada was studeren in het (onbekende) Hasselt een bewuste keuze. Alleen dat weer, opnieuw. “En de pasta, die smaakt niet. Ik wilde naar UCLL omdat het kleinschal­iger is, voor het onderwijs in kleine groepen en de persoonlij­ke contacten met de docenten”, zegt Francesca Bazzigotti (22), die hier ook een beter mondje Engels wil leren spreken. Les geven aan kinderen is haar passie, net zoals die van haar moeder. En twee medestuden­ten Manuel Tallon (20) en Bill Mastrogian­noupoulos (20). Manuel: “Als leraar kan je de wereld beter helpen maken, nieuwe generaties opleiden. En hier leer ik zelf meer van die wereld. Tot koken en mijn eigen was doen toe.”

Voornaam

“Waarom Hasselt? Ik hou van Griekenlan­d, maar wil ook nieuwe landen verkennen. België ligt zowat in het midden, van hieruit kan ik veel kanten uit. Goedkoper dan telkens vanuit Griekenlan­d reizen”, grinnikt Bill. “Niet mijn echte naam, nee. Ik heb die hier aangenomen omdat niemand mijn voornaam kon uitspreken.”

Wennen is het dagelijkse leven even geweest. “Veel meer georganise­erd. Bij ons loopt het chaotische­r. Maar de mensen in Griekenlan­d zijn wel opener, lachen meer. Het zal de zon zijn...” Nog zoiets nieuws: hier doet hij alles met de fiets, in Athene met de auto. “Omdat ik me altijd moest haasten. Maar fietsen is prettiger, zo zie ik eens iets.”

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Francesca Bazzigotti, Manuel Tallon en Bill Mastrogian­noupoulos.
Foto TOM PALMAERS Francesca Bazzigotti, Manuel Tallon en Bill Mastrogian­noupoulos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium