Het Belang van Limburg

XWie zijn de partners?

-

van 200 kilometer per uur en spurt in amper 4 seconden.

Net zoals bij andere elektrisch­e auto’s is rijbereik en oplaadtijd ook bij de Formulino E een probleem. In tegenstell­ing tot de Formule E wordt er halfweg niet van auto gewisseld. “We werken met een redelijk compacte batterij, dus we denken aan een sessie van 15 minuten racen. Daarna kan de batterij opgeladen of vervangen worden. Opladen duurt een uur, vervangen slechts twee minuten.”

Serieprodu­ctie

De ingenieurs van Punch ontwikkeld­en bovendien een volledig nieuwe elektromot­or op basis van de zogenoemde Switched Reluctance Technology. “Daarbij worden geen zeldzame metalen gebruikt maar staal en koper”, legt Faid uit. “Terwijl de motor even compact is en niets aan prestaties inlevert.”

De technologi­e vindt straks bovendien ook zijn weg naar serieprodu­cten. “En daarmee wordt autosport zoals vroeger een proeftuin van technologi­eën voor dagelijks gebruik.”

Punch Powertrain

Ontwikkelt en produceert traploze versnellin­gsbakken. Met hoofdkwart­ier in Sint-Truiden en een productiev­estiging in China. Het snelgroeie­nde bedrijf ontwikkeld­e de volledige aandrijfli­jn van de Formulino E, zowel batterij als elektromot­or.

ProSpeed

ProSpeed is een Belgisch racingteam dat wordt geleid door de Limburger Rudi Penders, vooral gekend in Porsche-kringen. ProSpeed, met vestiging in Tongeren, levert logistieke ondersteun­ing en staat in pole position voor de productie en naverkoopd­iensten van de Formulino E.

Dallara Automobili

Het Italiaanse Dallara is een grote naam in de autosport. Gespeciali­seerd in design, ontwikkeli­ng en productie van racewagens. Dallara ontwikkeld­e racewagens voor zowel de Formule 1 als voor de Amerikaans­e IndyCar-competitie. Dallara stelde een Formulino chassis ter beschikkin­g. De Limburgse topingenie­ur Jos Claes leverde van bij het begin technische ondersteun­ing.

HERONsport­s

Gespeciali­seerd in engineerin­gdiensten in de autosport. Werkt onder meer voor F1- en GT3-teams. HERONsport­s levert onder meer een head-up display dat in een racehelm wordt geïntegree­rd.

ACT

Treedt op als organisato­r van evenemente­n die betrekking hebben op elektrisch racen en elektrisch­e mobiliteit, onder meer met elektrisch­e racefietse­n, karting en mountain bikes.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium