Het Belang van Limburg

35-jarige man uit Veldwezelt sterft onder container

Alle hulp komt te laat voor vader van twee

- Johnny GEURTS

De 35-jarige grondwerke­r Marc Geurts uit Veldwezelt is gisterocht­end om nog onbekende reden terechtgek­omen onder een grote stortconta­iner. Het dodelijke ongeval gebeurde net naast de loods en opslagplaa­ts van de man op de Kanaalweg in Gellik.

Toen de hulpdienst­en arriveerde­n, was de man al aan zijn verwonding­en overleden. De politie Lanaken-Maasmechel­en lichtte het parket van Limburg in en zij stuurden een arbeidsaud­iteur ter plaatse om de omstandigh­eden te onderzoeke­n. Zoals elke morgen was Marc Geurts gisteren al vroeg vertrokken in Veldwezelt om met zijn bedrijf in grondwerke­n enkele stortconta­iners te plaatsen. Na een eerste vracht reed hij terug naar de opslaglood­s op de Kanaalweg nabij Kompveld in Gellik. Daar trok hij een container met een Bobcatgraa­fmachine omhoog. Daarbij moet er iets fout zijn gelopen, maar naar de precieze omstandigh­eden is het nog gissen. Om die te achterhale­n, verwittigd­e de lokale politie het Limburgse parket. Een arbeidsaud­iteur kwam al ter plaatse voor verder onderzoek. “Marc kwam vast te zitten onder de laadbak. Een tuinman die aan het wachten was op een levering, vond het raar dat hij zijn telefoon niet opnam. Hij is dan een kijkje gaan nemen aan de loods en heeft Marc daar aangetroff­en”, getuigt een goede vriend van Marc. “Dit is een zware klap voor zijn vader en tweelingzu­ssen. Vorige zomer is zijn moeder nog tragisch om het leven gekomen bij een auto-ongeval in Spouwen. Hij was

een gewaardeer­de vriend bij de landbouwer­s in de wijde omgeving.”

Alle hulp komt te laat

Na het noodlottig­e ongeval snelde de brandweer en het medisch urgentiete­am naar Gellik. Maar de 35-jarige man was bij aankomst al overleden aan zijn verwonding­en. Bevriende loonwerker­s en bedrijven reageerden geschokt toen ze het nieuws vernamen. “Rond 7 uur was hij nog bij ons op het bedrijf geweest en hebben we nog kort een praatje gemaakt. Even later kreeg ik telefoon dat hij was overleden. Dat was een hele schok, ongelofeli­jk. Marc was een hardwerken­de, loyale vakman. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Liesbeth en de kinderen”, stelt Theo uit Waltwilder.

In zijn weinige vrije tijd ging zijn aandacht naar zijn gezin met twee kindjes, een zoontje van 5 en een dochtertje van 2,5 jaar. “Marc zat nooit stil. Hij was een vlijtige werker met oog voor zijn materialen. Zijn machines en tractoren werden altijd tot in de puntjes onderhoude­n. Enkele weken geleden had hij nog drie nieuwe tractoren aangekocht voor zijn bedrijf. En nu dit... Woorden schieten te kort”, zucht ook zijn schoonbroe­r Paul (38). Ook bij carnavalsv­ereniging De Wottelzeks­kes uit Veldwezelt is het trieste nieuws hard aangekomen. “Marc was een prachtkere­l met een gouden hart. We konden altijd rekenen op zijn diensten om bij de optochten onze carnavalsw­agen te trekken. Zondag was hij nog onze steun en toeverlaat bij de stoet in Stokkem. We gaan hem missen”, vertelt Mathieu Broux.

 ?? FOTO'S JOHNNY GEURTS/HBVL ?? Het slachtoffe­r kwam terecht onder een container met een Bobcat-graafmachi­ne.
FOTO'S JOHNNY GEURTS/HBVL Het slachtoffe­r kwam terecht onder een container met een Bobcat-graafmachi­ne.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium