Het Belang van Limburg

DE ATYPISCHE METHODES VAN WEILER

-

Training dag van de match

De meeste coaches prediken rust op de dag van avondwedst­rijden. Weiler organiseer­t ’s ochtends liefst nog een lichte jogging of een balspellet­je om de spieren wakker te schudden.

Liefst niet kaarten

Deschacht en Boeckx waren fervente kaarters en in de tijd van Zetterberg en Vanderhaeg­he werd er zelfs uren gekaart. Weiler verbiedt het niet, maar heeft liever niet dat kliekjes van vier man zich afzonderen.

Smartphone­s verboden

Om de communicat­ie tussen spelers en staff onderling te bevorderen, verbiedt Weiler soms ook smartphone­s. Niet constant, maar toch vanaf drie uur voor de match, aan tafel, of op de massagetaf­el...Er moet gepraat worden.

Geen afzonderin­gen

Hasi ging zelfs op afzonderin­g voor duels met Lokeren of Mechelen, met Weiler gaat Anderlecht alleen op hotel als de match ‘s anderdaags om 14.30 uur is of als er een vroege vlucht gepland staat. Voor de rest vertrouwt hij erop dat zijn spelers op tijd gaan slapen en goed eten.

Geen fan van stages

Als het aan Weiler had gelegen dan was er in januari geen Spaanse winterstag­e geweest. Hij vindt dat alle trainingsf­aciliteite­n in Neerpede aanwezig zijn en dat spelers gelukkiger zijn dicht bij hun familie. Hij heeft er ook een hekel aan dat spelers rondlummel­en in een hotel op dode momenten.

Onverwacht verlof

Van den Brom overdreef er soms in, Weiler geeft zijn spelers soms 1 of 2 dagen verlof na een goed resultaat. Buitenland­se spelers kunnen zo soms even naar hun thuisland en zijn gek van dat systeem.

Ontbijt niet verplicht

De spelers moeten niet altijd ontbijten op de club. Ze mogen ook thuis ontbijten. De lunch na de training is meestal wel verplicht. Maar terwijl bij Hasi iedereen pas mocht eten als hij een signaal gaf en laatkomers boetes kregen, mag bij Weiler iedereen komen wanneer hij wil, binnen een bepaalde tijdsspann­e.

Training om 11 uur

Bij Anderlecht waren de ochtendtra­iningen vroeger altijd om 10 uur of 10.30 uur. Weiler kiest soms voor 11 uur. Hij ontvangt liever uitgeruste spelers dan mannen met een ochtendhum­eur.

Geen persconfer­enties

Voor een Europese match kan het niet anders, maar voor competitie­wedstrijde­n geeft Weiler geen persconfer­enties meer. Sinds hij eens in de krant openlijk kritiek gaf op zijn spelers en dat voor onrust zorgde in de kleedkamer, is hij ervan afgestapt.

ANDERLECHT - A. NICOSIA

 ?? Foto PHOTO NEWS
FOTO BELGA ?? Zelfs de harde kern gelooft nu in een kwartfinal­e mét een haalbare tegenstand­er (zie inzet).
Foto PHOTO NEWS FOTO BELGA Zelfs de harde kern gelooft nu in een kwartfinal­e mét een haalbare tegenstand­er (zie inzet).
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium