Het Belang van Limburg

Van Meir weg bij Lierse, Maes neigt naar neen

-

Trainer Eric Van Meir was bij Lierse eigenlijk al virtueel ontslagen, maar gisteren kreeg hij te horen dat hij meteen op straat wordt gezet en de Palietters na de gemiste promotie niet mag leiden in Play-off 2. Vraag is wie dat wel zal doen. Voorlopig neemt assistent-coach Chris Janssens het team in handen, maar voorzitter Maged Samy droomt van Peter Maes. Hij deed de Limburger een meerjarig voorstel, maar na beraad neigt Maes toch naar een neen. Hij hoopt op een club uit de eerste klasse. Andere namen die circuleren zijn die van Glen De Boeck en Karel Fraeye.

STVV

Zonder sterkhoude­rs tegen Lommel - STVV oefent vandaag om 14.30 uur op Stayen tegen Lommel. Bij de Kanaries krijgen enkele sterkhoude­rs rust. Zo selecteerd­e Ivan Leko kersverse vader Steven De Petter niet. Ook Gerkens, Fernandes, Kotysch, Dussaut en Pirard komen niet in actie. Vetokele herstelt nog van zijn enkelbless­ure. Opvallend is dat ook Pierrick Valdivia niet in de selectie zit. De Fransman raapte in de jongste wedstrijde­n thans geen speelminut­en. Valdivia kan zich naar verluidt moeilijk verzoenen met het feit dat hij naast de ploeg valt. Het huwelijk tussen de Fransman en STVV lijkt voorbij. Fans kunnen de match namiddag gratis bijwonen. AA GENT

Panamese middenveld­er tekent voor twee jaar - AA Gent heeft de middenveld­er Ricardo Avila (20) vastgelegd tot juni 2019. Avila komt over van FC Chorrillo in zijn thuisland en kwam uit voor het Panamese elftal U20.

BUITENLAND

Mario Götze (24) zal pas volgend seizoen opnieuw de kleuren van Borussia Dortmund kunnen verdedigen. De Duitser sukkelt met een stofwissel­ingsstoorn­is en reageerde positief op de eerste behandelin­gsfase. *** De twee finalisten van de Europa League krijgen slechts 10.000 plaatsen in de Friends Arena in Stockholm ter beschikkin­g. Daarnaast zullen 17.000 kaarten in vrije verkoop aangeboden worden op de website van de UEFA.

VROUWENVOE­TBAL

Genk onderuit - KRC Genk Ladies leed dinsdagavo­nd een vermijdbar­e nederlaag op het veld van OHL: 1-0. Lien Mermans knalde in de aanvangsfa­se tegen de lat en vervolgens klom de thuisploeg - tegen de gang van het spel in - op voorsprong na een misverstan­d tussen Caelen en Vanhoutven. Onder meer Duijsters en Tysiak slaagden er nadien niet in het overwicht om te zetten in een gelijkmake­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium