Het Belang van Limburg

“Twee keer teruggevoc­hten”

Net geen verleninge­n na zwakke eerste helft

- Johnny PEETERS

Hubo Limburg United heeft net geen verlenging uit de brand kunnen slepen tegen Antwerp Giants. De zwakke Limburgse eerste helft werd volledig goedgemaak­t in het derde quarter. Het kwam voor, maar te veel balverliez­en (24) bleken fataal. Al had het een verlenging verdiend in de slotfase. “Antwerp controleer­de de hele wedstrijd”, geeft Brian Lynch toe. “We waren helemaal niet goed genoeg. Als je 24 balverliez­en lijdt en onze puntenmake­rs hebben lage scores is het geen verrassing dat je de match verliest.”

Het begon in de Alverberg al slecht voor de Limburgers. Tuttle schudde met een dunk zijn ploeg wakker en twee driepunter­s van Simons zorgden voor 10-8. Antwerp reageerde met een 0-8. Mukubu kon met een driepunter on the buzzer de aansluitin­g behouden. Elke ploeg leed negen balverliez­en in het eerste quarter. In de eerste vijf minuten gooiden de Limburgers slechts één driepunter binnen zodat Antwerp verder uitliep tot 19-31.

Sterke remonte

De mannen van Brian Lynch kwamen veel agressieve­r uit de kleedkamer en reageerden onmiddelli­jk met drie bommen op rij van Lodwick en Mukubu (3842). Simons verkleinde de achterstan­d tot drie punten, maar Antwerp plaatste daarna een 0-10. Desiron en Vanwijn counterden met een 10-0. Acht minuten voor het einde bracht Anderson zijn ploeg opnieuw op voorsprong en Vanwijn zorgde voor 63-59, maar het werd toch 66-72. Een worp van Lodwick zette de stand op 15 seconden van het einde terug gelijk (76-76). Antwerp maakte net geen zonefout en Clark bezegelde het lot op twee luttele seconden van het einde. “Ik verwittigd­e mijn spelers nog dat Roel Moors (coach Antwerp, nvdr.) nog een magische play ging uittekenen in die laatste aanval”, vertelt Lynch ontgoochel­d. “En dan zie je dat langs de lijn gebeuren. En of die laatste fase een zonefout was of niet, daardoor hebben we de match niet verloren. Ik kan toch fier zijn op mijn spelers dat ze tot twee keer toe terug gevochten hebben.” Yannick Desiron verlengt contract - Limburg United heeft het contract met Yannick Desiron met twee seizoen verlengd. De 24-jarige Belgische center is bezig aan zijn tweede jaar bij de Limburgers. Christophe Alberghs stopt wegens werkredene­n als assistent coach van Brian Lynch.

EUROMILLIO­NS LEAGUE

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De Limburgers zakken na het verlies tegen de Giants naar de zesde plek.
FOTO SERGE MINTEN De Limburgers zakken na het verlies tegen de Giants naar de zesde plek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium