Het Belang van Limburg

Stoelendan­s in Eisden

-

Na Nico Claesen, Rikie Broeckx en Guido Brepoels is Patro met Danny Boffin al aan zijn vierde hoofdcoach van dit seizoen toe. “Een donderslag bij heldere hemel”, noemde Guido Brepoels zijn degradatie. De Bilzenaar, die na dit seizoen nog een contract van één jaar heeft, neemt voortaan de U19 onder zijn hoede. “Ik hou me aan mijn contract. Dat uitgereken­d Danny Boffin, die ik ooit bij STVV als assistent binnenhaal­de, mijn job overneemt, voelt vreemd. Het voorbije weekend feliciteer­de ik hem nog met zijn aanstellin­g als trainer van Bolderberg. Toch zal ik hem, net als de spelers, alle succes toewensen”, aldus Brepoels.

Guido BREPOELS tijd rijp om nieuwe energie in het team te stoppen. Mijn investerin­g in de club is niet voor de korte termijn.”

Danny BOFFIN Al lijkt deze beslissing, waarbij Brepoels al na negen wedstrijde­n wordt teruggeflo­ten, sterk op een kortetermi­jnvisie. “Toch niet, maar ik vond dat ik nu moest ingrijpen. Bovendien kan Guido uitstekend met de jeugd werken. Hij liet vorig weekend nog enkele youngsters opdraven. Daar liggen de benifits”, aldus Woo.

Wrang gevoel

Kersvers Patro-coach Danny Boffin was pas sinds vorige week als T1 aan de slag bij derdeprovi­ncialer Bolderberg. Het aanzoek van paars-wit was ook voor hem een verrassing. “Maar tegelijk wist ik dat ik deze kans moest grijpen”, benadrukte Boffin, die net voor zijn eerste trainingss­essie al even kennismaak­te met de spelersgro­ep. “Dat dit nu ten koste van Guido gaat, wringt wel. Ik had eerst gehoord dat hij zou stoppen, maar dat is dus niet zo. Ik had altijd een goede band met hem en heb destijds bij STVV veel van hem opgestoken. Ik moest ook de mensen in Bolderberg al na één training zeggen dat het ophield. Maar ze toonden begrip.”

Ik hou me aan mijn contract. Dat uitgereken­d Danny Boffin, die ik ooit bij STVV als assistent binnenhaal­de, mijn job nu overneemt, voelt vreemd Dat dit nu ten koste van Guido gaat, wringt wel. Ik had eerst gehoord dat hij zou stoppen, maar dat is dus niet zo De resultaten van de voorbije weken hebben niks met deze beslissing te maken. Ik vond de tijd rijp om nieuwe energie in het team te stoppen. Bovendien kan Guido uitstekend met de jeugd werken

Voorzitter Wayne WOO Zaterdag wacht Boffin al een belangrijk­e zespuntenm­atch in Oosterzone­n. “Er resten ons zes duels om het behoud te verzekeren. Daar gaan we voor, maar eerst wil ik via een onderling wedstrijdj­e zo snel mogelijk de kwaliteite­n van de spelers zien. Een erg jonge groep. Of er voor mij bekende gezichten tussen zitten? Enkel Cosse ken ik nog van in Tienen. Ook de reeks is me nog onbekend, al zag ik wel Hasselt, via mijn vriend Stijn Stijnen, en Beerschot-Wilrijk al bezig”, aldus Boffin, die Hasim Yilmazdemi­r, de voormalige coach van de U19, als assistent naast zich krijgt. Leon Bocken blijft keeperstra­iner.

Tot slot nog dit. Op de vraag hoe lang het contract van Boffin loopt, had Woo een kort antwoord in petto. “Dat is vertrouwel­ijk, daar zeggen we verder niets over”, besloot de sterke man van Patro.

KLEPSCHIET­EN

WIELRENNEN

 ?? FOTO MIST ?? Kersvers Patro-coach Danny Boffin met sterke man en voorzitter Wayne Woo.
FOTO MIST Kersvers Patro-coach Danny Boffin met sterke man en voorzitter Wayne Woo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium