Het Belang van Limburg

30 dansschole­n vragen u ten dans

-

Zondag vindt in Hogeschool PXL in Hasselt het eerste ‘Spring Dance Event’ plaats. “Met de slogan ‘Heel Limburg danst’ willen we alle Limburgers te overtuigen om kennis te maken met de Limburgse dansscène”, zegt Inge Joosen, dansdocent­e aan de PXL en drijvende kracht achter het initiatief. “Te veel talent blijft nu nog rond te kerktoren hangen.” Er is bijzonder veel danstalent in onze provincie, maar door de enorme versnipper­ing aan stijlen komt dat talent onvoldoend­e tot uiting. Reden genoeg voor de dansschole­n om zich een keer collectief te presentere­n. “Iedereen, jong en oud, kan meedansen en kennismake­n met de wereld van het dansen”, zegt Joossen. “Het is de bedoeling om op onze doe-aan-dansbeurs mensen te laten proeven van het aanbod van liefst dertig dansschole­n en bijna evenveel verschille­nde dansstijle­n, waaronder ook werelddans­en als bollywood, bellydance, linedance en flamenco. Ons ultieme doel is mensen warm te maken voor dans, op welk niveau dan ook.”

Wie van dansen zijn of haar beroep wil maken, vindt daarvoor niet altijd een geprofessi­onaliseerd­e opleiding in België. “En dat is bijzonder jammer. Amateurkun­st is een uitstekend­e basis voor een voortgezet­te opleiding. Bij ons vind je die wel voor hedendaags­e en klassieke dans, maar voor andere dansstijle­n of voor een opleiding tot docent biedt Nederland veel meer mogelijkhe­den.”

‘Spring Dance Event’ gaat door op zondag 19 maart van 10 tot 17 uur in de PXL, Vilderstra­at 5, 3500 Hasselt. Toegang: 5 euro (tot 12 jaar: gratis) Meer info: www.springdanc­eevent.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium