Het Belang van Limburg

Stefan Hertmans op longlist Man Booker Prize

-

Stefan Hertmans is met de Engelse vertaling van zijn boek ‘Oorlog en terpentijn’ genomineer­d voor de longlist van de Man Booker Internatio­nal Prize, de jaarlijkse bekroning voor het beste Engelstali­ge boek, of boek dat vertaald is naar het Engels en in het VK werd uitgegeven. Het is de eerste keer dat een Belgische auteur de lijst haalt, al is de prijs pas sinds 2015 opengestel­d voor auteurs die geboren zijn buiten het Gemenebest. Mocht Hertmans winnen, krijgt hij 50.000 Britse pond. Dat bedrag moet hij dan wel delen met vertaler David McKay.

Libanese diamantair verovert hart Nathalie Meskens

De nieuwe liefde van Nathalie Meskens (34) is een Libanese diamantair. Dat schrijft Tv Familie. Nadim en Nathalie leerden elkaar kennen in het Antwerpse uitgaansle­ven.

In december werden de twee een koppel. Zij had net gebroken met haar echtgenoot, acteur Jeroen

Van Dyck, en ook Nadim zette na vijf jaar een punt achter zijn relatie. De jongeman komt uit een rijke Libanese familie. Hij woont al enkele jaren in België, maar spreekt nog geen Nederlands. Momenteel werkt hij voor het bedrijf van zijn neef in de diamantwij­k in Antwerpen.

Taylor Swift werkt aan eigen streamingd­ienst ‘Swifties’

Taylor Swift (27) is het geruzie over online muziek beu en start daarom haar eigen streamingd­ienst. Volgens de entertainm­entwebsite TMZ heeft de Amerikaans­e zangeres officieel een website aangevraag­d voor “niet-downloadba­re audio-opnames”, streaming dus. Haar website zou de naam Swifties krijgen, naar haar fans. De laatste jaren liet Swift haar muziek van Spotify verwijdere­n omdat de streamings­ite te lage vergoeding­en vroeg voor de afgespeeld­e liedjes. Ook met Apple Music had ze een discussie over geld voor haar muziek.(

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium