Het Belang van Limburg

Tongerse Vanessa Issa in ‘The Voice Belgique’

-

De Tongerse Vanessa Issa (36) neemt dinsdag deel aan de liveshow van ‘The Voice Belgique’. In de Waalse pers wordt haar stem vergeleken met popsterren Beyoncé en Whitney Houston. Vanessa Issa is in

Israël geboren.

Op haar derde ruilde haar familie het thuisfront voor Nederland.

Intussen verblijft ze al 27 jaar in

België.

Vanessa nam tweemaal deel aan ‘The Voice van Vlaanderen’, helaas zonder succes: “Ik ben tweede geëindigd in de blind auditions, maar niemand van de juryleden draaide zijn stoel om. Daarna ben ik een tijdje down geweest. Zou ik dan toch niet zo goed kunnen zingen?’’, twijfelde Vanessa. Tot vrienden haar overtuigde­n om in te schrijven voor ‘The Voice Belgique’. Tijdens de battle draaiden alle juryleden hun stoel en kreeg ze een staande ovatie.

Vanessa is de enige Nederlands­talige kandidaat en spreekt amper een woordje Frans. Volgens de Waalse pers zit ze zeker in de top tien. Haar stem wordt vergeleken met die van Beyoncé en Whitney Houston.

Vanessa houdt van publiek: “Ik sla alle energie uit de zaal in mij op. Ik hou van mijn gezin, maar ik miste iets in het leven. Zingen is mijn grootste passie. The Voice winnen hoeft niet voor mij, maar ik wil er wel iets kunnen mee doen op het podium”.

Dinsdagavo­nd is Vanessa te bewonderen in de liveshow op La Une.

 ?? FOTO DIRK ROEFFLAER ?? Vanessa Issa.
FOTO DIRK ROEFFLAER Vanessa Issa.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium