Het Belang van Limburg

“Twintig jaar heel hard gewerkt”

Limburgse voorzitter Luc Katra ziet zijn Kangoeroes groeien

- Johnny PEETERS

Er zal minstens één Limburger blij zijn na de wedstrijd vanavond in Willebroek. Een heel pak natuurlijk als Limburg United wint, maar bij een nederlaag zal de voorzitter van Kangoeroes mogen feesten. Dat is Luc Katra, gerechtsde­urwaarder in Kraainem. Bekend van de lotto trekkingen en geboren en getogen in Genk. “Ik kijk altijd uit naar de wedstrijde­n tegen Limburg United”, aldus Katra. “Ik kom er veel mensen tegen die ik ken van vroeger. Ook al woon ik al enkele jaren niet meer in Limburg, het klikt nog altijd heel goed met de mensen uit de provincie. Ik blijf er na de wedstrijd elke keer lang mee aan de toog hangen. De Limburgse supporters zijn fantastisc­h.”

Een harde weg

Kangoeroes is een club die bewijst dat het nog altijd mogelijk is om elk jaar een stap vooruit te zetten. Dit jaar is de kans groot dat het voor het eerst in haar geschieden­is de play-offs zal halen. “Daarvoor heb ik als voorzitter twintig jaar heel hard gewerkt” legt Katra uit. “Van derde provincial­e bracht ik deze club naar de hoogste afdeling. Het is een heel harde weg. Kijk maar hoeveel moeite het Hermans Reynders in Limburg gekost heeft om opnieuw iets op te starten. Via een C-licentie hebben we die laatste stap gezet die ik vergelijk met een KMO die een multinatio­nal wordt. Willebroek is een kleine gemeente en er is veel concurrent­ie. We hebben niet de financiële armslag zoals de grote clubs. Indien er nog groeimarge is, zal dat heel langzaam gebeuren. We kenden moeilijke eerste seizoenen. Als wij de verhouding tussen budget en resultaten naast elkaar leggen doen wij het schitteren­d. Ik had nooit verwacht dat we gedeeld vierde konden staan. Halen we de play-offs, dan zou dat een mooie bekroning zijn en dan wordt het genieten. Daarom doe ik het. ”

Bewonderin­g

“Ik bewonder Maarten Bostyn bij Limburg United”, bejubelt Katra zijn collega-voorzitter. “Geweldig wat er in korte tijd uit de grond gestampt werd met als bekroning een fantastisc­he bekerfinal­e waar ik ook aanwezig was. Ik vind dat Limburg United al tot de grote clubs mag gerekend worden. Ze hebben een hele provincie achter zich staan. Als ik een ploeg mocht kiezen die de punten mag pakken bij ons, dan is dat Limburg United, maar ik win toch liever zelf.”

 ?? FOTO KMS ?? “Als ik een ploeg punten zou gunnen, is het wel Limburg United”, verduideli­jkt voorzitter Katra.
FOTO KMS “Als ik een ploeg punten zou gunnen, is het wel Limburg United”, verduideli­jkt voorzitter Katra.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium