Het Belang van Limburg

“Straks vroeg in bed liggen”

Nick Jannes wordt in de watten gelegd door opa en twee oma's

- Leo PEETERS

Zaterdagav­ond oogt de top in mannen eerste landelijke weer anders. Stalvoc Beverlo beslist mee over de titelstrij­d tussen Helios Zonhoven en VTI Hasselt, dat bij Stalvoc te gast is. VTI is beducht voor deze trip. Nick Jannes zal geen geschenkje­s uitdelen. De 21-jarige student informatic­a wordt bij Stalvoc als receptieho­ek vertroetel­d. Door de club, maar nog meer door zijn grootouder­s. Zij volgen Jannes, hun enige kleinzoon, altijd en overal. Al tien jaar lang, toen hij voetbalclu­b Penarol Engsbergen - het huidige Thes Sport - ruilde voor Volley VC Tesvoc, waarna hij naar Bepavoc en Stalvoc overstapte. Hoewel Jannes in het Brabantse Deurne bij Diest woont, voelt hij zich een volle Limburger. “Ik blijf Stalvoc hondstrouw. Na vele promoties vanuit provincial­e, ook de winst van de Limburgse Beker in tweede divisie. Ik vind hier de ideale samenwerki­ng met trainerspe­ler Jan Coenen, die samen met mij begon. En natuurlijk: mijn drie nog levende grootouder­s tonen alle passie. Ze zeggen me altijd of het goed of minder goed was. Dat mag. Mijn oudste oma moet in hevigheid niet onderdoen. Hoe intens ze alle drie meeleven. Puur genieten, zo is dat.”

Teenoperat­ie

Het seizoen liep voor Jannes niet zonder kommer en kwel. “Ik stond drie maanden, tot eind november, aan de kant. Wegens een zwaar ontstoken nagel van mijn grote teen. Een operatie bracht uiteindeli­jk soelaas. Ik moest van ver terugkomen.”

De club van voorzitter Antoine Engelen, met vijf jeugdteams present op de Limburgse bekerfinal­es, gaat in stijgende lijn. Getuige de reeks van acht zeges. Met als toetje de 1-3-bij Sparvoc Lanaken. Nick Jannes: “Zo zijn we de scherprech­ter in de reeks. We azen op weerwraak tegen viceleider Hasselt na de heenwedstr­ijd. Vanavond ga ik niet op stap. Ik kruip vroeg tussen de lakens. Stal wil finishen als beste ploeg van de terugronde bij de top drie. Stijgen is een optie voor volgend jaar.”

 ?? FOTO MIST ?? Nick Jannes is als enige kleinzoon de oogappel van zijn grootouder­s.
FOTO MIST Nick Jannes is als enige kleinzoon de oogappel van zijn grootouder­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium