Het Belang van Limburg

Crevits wil 1000 zieke kinderen bereiken met interneton­derwijs

-

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) wil het aantal langdurig zieke kinderen dat les volgt via het internet verdubbele­n. Dit schooljaar gebruiken 502 zieke kinderen Bednet, Crevits wil volgend jaar de kaap van de 1000 leerlingen ronden. Naar aanleiding van de Nationale Pyjamadag, wilde Bednet zichzelf gisteren in de kijker zetten. Bednet is een organisati­e die interneton­derwijs mogelijk maakt zodat langdurig of chronisch zieke kinderen van thuis uit les kunnen volgen. Deze kinderen kunnen zo met Bednet via de computer hun lessen volgen. Op die manier blijven ze contact houden met hun klas en kunnen ze nadien gemakkelij­ker aansluiten. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits wil de dienst nu uitbreiden zodat meer kinderen er gebruik van kunnen maken. “Dat kan door de werking van Bednet nog breder bekend te maken en via logistieke en digitale maatregele­n”, aldus de minister.

In het schooljaar 20152016 maakten 339 leerlingen gebruik van het systeem. Dit jaar zijn dat er al 502, onder wie 47 Limburgers. Die stijging is vooral te danken aan het stijgende budget van Bednet. Jaarlijks krijgt het nu 2,3 miljoen euro subsidies. Dat is tien keer meer dan in 2014.

Een van de scholen die deelnam aan de Nationale Pyjamadag was de Stedelijke Basisschoo­l Tuilt. “We nemen deel uit sympathie voor alle zieke kinderen”, vertelt directeur Mario Volders. “Recent hebben we zelf nog een leerling gehad die gebruikmaa­kte van het Bednet-systeem. Dan zie je hoe belangrijk de klasomgevi­ng kan zijn voor een kind. Via Bednet kunnen ze hun klasgenoot­jes zien en beperk je toch ook hun achterstan­d op school.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium