Het Belang van Limburg

“Liever dit dan play-off 1”

Buffel verkiest Vigo boven duels tegen Club Brugge en co

- Roger COX

TD Dimitri de Condé, een verwoed fan van het Spaanse voetbal, verkneukel­de zich gisteren in de komende tegenstand­er van Genk. Idem dito voor Naranjo en Pozuelo en ‘halve Spanjaard’ Mathew Ryan. Om maar te zeggen dat Celta de Vigo voornameli­jk positieve reacties losweekte bij de Genkies. Ook bij Thomas Buffel, al won die ditmaal de pronostiek niet. Een eer die hij moest laten aan Walsh, Boëtius en - kan het anders? - Naranjo. “Ik had weer op een Belgische ploeg (Anderlecht, nvdr.) ingezet”, aldus de captain. Geen erg, hij kon best leven met het Genkse lot. “De twee confrontat­ies in een eerder stadium met Bilbao geven me vertrouwen. Als wij top zijn, kunnen wij iedereen aan.”

Buffel met Rangers

Buffel staat op twee passen van zijn tweede Europese finale. “Maar deze campagne bezorgt me meer genot dan die van de Rangers. We schrijven geschieden­is met Genk. Ik ben op een leeftijd gekomen dat je nog zo veel mogelijk uit je carrière wil halen. Stel dat je me voor de keuze zou stellen: óf dit Europees parcours óf play-off 1. Dan kies ik voor dit parcours. Geen tastbare trofee, dat klopt. Maar dit blijft in de herinnerin­g hangen, het vergroot het prestige van de club. Meer dan play-off 1. Al had ik natuurlijk ook graag daarin gezeten.” Coach Albert Stuivenber­g zat op dezelfde golflengte. “Voor Anderlecht is ManU een geweldige affiche. Ik ben er zeker van dat ze een kans maken. Maar ook ik ben blij. En ik niet alleen. Met name bij onze Spanjaarde­n weekte deze loting positieve emoties los. Al zit er voor Naranjo helaas ook een wrang kantje aan, hij mag niet meedoen.

Boëtius in ploeg van de week bij UEFA

Jean-Paul Boëtius werd door UEFA opgenomen in de Europa League-ploeg van de week. De Nederlands­e winger vertoeft in het fijne gezelschap van onder andere Mata, Quaresma en zijn landgenoot Ryan Babel. Ook Anderlecht-goalgetter Frank Acheampong haalt de elf. Celta is een team dat kan pieken. Anders schakel je het Russische Krasnodar en Real Madrid niet uit in de Europa League en de Copa del Rey. Zij hebben de bal niet zo graag en spelen hoofdzakel­ijk vanuit de omschakeli­ng. We zullen er de counters dus moeten uithalen.

57-jarige Koeweiti preses van KRC Genk?

Wie is voorzitter van KRC Genk? Herbert Houben, inderdaad. Volgens de Italiaanse sportkrant Corriere Dello Sport echter heeft de 57-jarige Koeweiti Safiq al-Wasl Genk vorig jaar opgekocht. Een kwakkel, de wereld ingestuurd door radiozende­r RadioGoal2­4, voor de wedstrijd KRC Genk-Sassuolo. Maar ik schat de kansen op fiftyfifty.”

De Condé kent Vigo

Technisch directeur Dimitri de Condé gaat daarin mee. Hij kent de ploeg als zijn broekzak. “Zij zetten altijd een blok van zes neer. Dat blok geeft de vier voorspeler­s de gelegenhei­d om zich offensief uit te leven. John Guidetti houdt twee verdediger­s aan de praat, Wass is Deens internatio­nal en op de flanken heb je links Sisto, die met Midtjyllan­d Club Brugge pijn heeft gedaan, en rechts Aspas. Zelf ben ik een groot liefhebber van Barça. Maar als er één niet-Barcelonee­s is die ik bewonder, is het wel Aspas. Heerlijke voetballer. We gaan onze handen dus vol hebben. Maar we mogen dromen van meer.”

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Buffel, Bizot, Boëtius, Samatta en Malinovsky­i volgden de loting gisteren met bijzondere aandacht.
FOTO BELGA
Foto PHOTO NEWS Buffel, Bizot, Boëtius, Samatta en Malinovsky­i volgden de loting gisteren met bijzondere aandacht. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium