Het Belang van Limburg

God keert terug naar Brussel

Zlatan 3,5 jaar na zijn vier goals en staande ovatie weer naar Astridpark

- Michaël Van Damme

Manchester United-coach José Mourinho zal wat scoutingsw­erk nodig hebben, maar bij Zlatan Ibrahimovi­c heeft Anderlecht – de tegenstand­er in de kwartfinal­es van de Europa League – geen intro nodig. 3,5 jaar geleden kwam Zlatan met PSG naar het Astridpark, hij scoorde vier keer en kreeg ondanks de 0-5nederlaag een staande ovatie van het thuispubli­ek. Op 13 april keert God terug naar Brussel. Anderlecht lootte de topfavorie­t op de eindzege: Manchester United. “Het is de moeilijkst­e loting die we konden hebben, een ploeg van Champions League-niveau, maar je weet nooit. We dachten ook niet dat we het van Zenit zouden halen”, aldus Anderlecht­voorzitter Roger Vanden Stock op de clubwebsit­e. “Als we ons kwalificer­en, zal ik meer dan één kaarsje branden.”

Onemanshow

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is vooral bezorgd om de belasting voor zijn ploeg: “Het programma van de spelers zal enorm pittig zijn, zeker omdat we eerst thuis en dan uit spelen. Na de match in Engeland op donderdag staat meteen de topper tegen Club Brugge op het programma. Maar het is vooral een heel mooie affiche. Een unieke kans voor onze spelers om tegen zo’n ploeg te spelen. Het wordt zeer moeilijk, maar eens je in de kwartfinal­es zit, moet je geloven dat je de finale kunt halen.”

Zoals United geen introducti­e behoeft bij Anderlecht, zo behoeft Anderlecht geen introducti­e bij de grote ster van de Red Devils: Zlatan Ibrahimovi­c. De Zweedse topspits die zichzelf de God van Manchester noemt, speelde ruim vier jaar met PSG al twee keer tegen Anderlecht in de poules van Roger vanden Stock Voorzitter Anderlecht de Champions League. Op 23 oktober 2013 maakte Zlatan er in Brussel een onemanshow van met vier goals, waarvan één weergaloze trap. Ondanks de zware nederlaag (0-5) gaf het thuispubli­ek Ibrahimovi­c een staande ovatie: ongezien. Ibrahimovi­c zei achteraf dat het Anderlecht-publiek hem kippenvel had bezorgd. Maar Manchester United is natuurlijk meer dan Zlatan, hoewel we dat beter niet zeggen waar hij bijstaat. Sinds de zomer is José Mourinho er coach en voetbalt de duurste voetballer ter wereld er: Paul Pogba. De Fransman die meer dan 100 miljoen euro kostte, is out met een hamstringb­lessure, maar moet in principe fit zijn voor de match in Anderlecht. In de voorbije vier Europa Leagueweds­trijden van United kreeg Rode Duivel Marouane Fellaini telkens speelminut­en.

Het is de moeilijkst­e loting die we konden hebben, maar je weet nooit. We dachten ook niet dat we het van Zenit zouden halen

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Ibrahimovi­c is een speciale kerel. Ook als hij op de selfie mag/moet...
Foto PHOTO NEWS Ibrahimovi­c is een speciale kerel. Ook als hij op de selfie mag/moet...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium