Het Belang van Limburg

“Roeselare een tik verkopen”

Maaseik-kapitein Maan wil kloof met kampioen verdubbele­n in Clasico

- Leo PEETERS

Zaterdagav­ond (20.30 uur) staat de vijfde ‘Clasico’ van het seizoen op het programma: RoeselareM­aaseik, topduel nummer drie in de play-offs. Maaseik-kapitein Jelte Maan hoopt de landskampi­oen op een achterstan­d van zes punten te plaatsen. “Als Roeselare verliest, krijgt het een fikse tik en doen VCL Aalst en Antwerpen mee voor een stek in de titelfinal­es.”

Jelte MAAN “Er staat voor Roeselare meer op het spel dan voor ons,” benadert Maan de topper zonder veel zorgen. “Ik zie wel een aantal elementen die de eindstand zullen beïnvloede­n: de afwezighei­d van Tuerlinckx, nog geen medical joker bij ons en het psychologi­sche spelletje van coach Rousseaux.” Dat de West-Vlaamse hoofdaanva­ller Hendrik Tuerlinckx (patellapee­s knie) geblesseer­d is, maakt voor Maan niet veel uit.

“Ik heb een bericht ingesproke­n bij hem. Hij is een goede vriend, ik wilde hem een hart onder de riem steken. In de Champions League zag ik Roeselare heel hard vechten tegen Kazan. Ook bij grote achterstan­d. Dat wordt opletten. En coach Castellani zal zijn videoanaly­ses afstemmen op de Pool Orczyk, die de plaats van Tuerlinckx inneemt.” Maaseik had tot gisteren nog geen medical joker aangeworve­n. “De club is ermee bezig”, aldus Maan. “Kiest men voor een hoofdaanva­ller (eventueel de linkshandi­ge Kroaat Raic van Monza, nvdr) of zoekt men een receptie-hoek? We hebben alleszins iemand nodig. Met absolute prioriteit. Zelf ben ik blij dat mijn rugklachte­n van de bekerfinal­e verleden tijd zijn. Hout vasthouden. Er mag niemand uitvallen.” Maaseik wil zich niet laten vangen door Roeselare-coach Rousseaux. Maan: “Emile voert weer zijn geliefde psychologi­sche spelletje op: in de rol van de underdog. Alsof het team dat drie keer op rij kampioen werd en de beker heeft gepakt, geen favoriet zou zijn? Haha, Emile kan goed verstopper­tje spelen. Wij moeten niet met hem bezig zijn, maar met onszelf. Als we goed spelen, winnen we tegen Roeselare mét Tuerlinckx. Loopt het minder, dan verliezen we tegen Roeselare, zelfs zonder Tuerlinckx. Winst zou mooi zijn, omdat de grote kanonnen weldra volgen. Ik vrees daarbij VCL Aalst, dat veel progressie heeft gemaakt.”

Jelte Maan is sinds een maand papa van dochtertje Laurine. “Schitteren­d, hé. Maar zo’n geboorte verandert je leven en je dagindelin­g. (lacht) Ja, ik kan al pampers verversen, dat gaat goed. Ik tracht ook bij te springen in het huishouden. Maar mijn vrouw Anneleen begrijpt dat ik elke dag moet trainen en presteren. Ze ontziet me. Zo krijg ik ’s nachts voldoende rust.” Overigens heeft Maan een nieuwe aanbieding op zak voor de nationale ploeg van Nederland. “Of ik ja zeg, zal ik eerst bespreken met het thuisfront en met de club.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jelte Maan met vrouw Anneleen en baby Laurine: “Zo’n geboorte verandert je leven én je dagindelin­g.”
FOTO DICK DEMEY Jelte Maan met vrouw Anneleen en baby Laurine: “Zo’n geboorte verandert je leven én je dagindelin­g.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium