Het Belang van Limburg

“Belgische titel staat nog op ons lijstje”

Jean-Paul Stijnen blijft nog twee jaar langer bij Tongeren

- Ivo KWANTEN

Op de eerste speeldag van de play-offs in eerste nationale staat zaterdag (20.15 uur) meteen Tongeren-Bocholt op het menu. Terwijl de bezoekers de BeNeleague wonnen en de bekerfinal­e haalden, draaiden de final four van de Beneleague en de beker van België voor Callant op een sisser uit. De focus bij de Zuid-Limburgers staat al ruim twee weken op het Belgisch kampioensc­hap. De club wil maar al te graag een zevende titel aan het palmares toevoegen. Terwijl spelers en staf van Callant Tongeren zich voorbereid­en op de play-offs, is het bestuur al druk in de weer met de formatie van de ploeg voor volgend seizoen. Op Arber Qerimi na blijven alle sterkhoude­rs en ook de beloften Driesen, Bijnens, Gillé, Pallen, Castermans en Geurde hebben bijgeteken­d. Kapitein Jean-Paul Stijnen, die al negen seizoenen het shirt van Tongeren draagt, heeft zijn contract met twee seizoenen verlengd. “Er komen met zekerheid een tiende en elfde jaar bij”, vertelt de 29-jarige Nederlande­r. “Dit is een leuke club met een goede sfeer en er wordt met plezier getraind. Toen bekend werd dat maatje Nick De Kuyper overkomt van Bevo, was de beslissing snel genomen.”

Tongeren geraakte in de BeNeleague niet verder dan de derde plaats.

Stijnen: “Dat is toch wel hard aangekomen. Voeg daar de uitschakel­ing in de kwartfinal­e van de beker van België - door Bocholt - bij en je beseft dat het de laatste weken niet allemaal rozengeur en maneschijn was. Maar de ontgoochel­ing heeft plaats gemaakt voor optimisme. De Belgische titel staat op het lijstje en die ambitie willen we straks tegen Bocholt meteen kracht bijzetten.”

Maar Bocholt is wel de ploeg-invorm...

“Bocholt heeft mooi parcours inderdaad een afgelegd, maar Tongeren is de enige ploeg die de regerende landskampi­oen dit seizoen in de BeNeleague twee nederlagen toediende. En in de beker hadden ze strafworpe­n nodig om zich te kwalificer­en. TongerenBo­cholt is een derby, die garant staat voor spanning en spektakel en dat zal straks niet anders zijn.”

Tongeren, Bocholt, Hasselt en Visé. Na zes speeldagen of twaalf derby’s kennen we de twee ploegen, die in de finale om de Belgische titel zullen strijden.

“Het grote nadeel van het handbal is misschien wel dat het geen nationaal, maar eerder een regionaal karakter krijgt. Maar met Visé doet eindelijk een ploeg uit Wallonië mee voor de titel. Een ontwikkeli­ng die we alleen maar kunnen toejuichen.”

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Jean-Paul Stijnen: “Dit is een leuke club met een goede sfeer.”
Foto TOM PALMAERS Jean-Paul Stijnen: “Dit is een leuke club met een goede sfeer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium