Het Belang van Limburg

Limburger Baeten deelt geen cadeaus uit

- Jeroen FISSETTE

Met de aartsmoeil­ijke verplaatsi­ng naar Dessel begint Sporting Hasselt aan een loodzwaar drieluik. Toch zullen de Hasselaren - in tegenstell­ing tot in de heenronde - iets moeten rapen in de Kempen. Een ploeg met een stevig Limburgs kantje. Zo heeft onder meer Houthalena­ar William Baeten er een vaste basisstek. “Het is toch wel speciaal om tegen een Limburgse ploeg te spelen”, opent de 20-jarige William Baeten. “Sporting Hasselt maakt momenteel een moeilijke periode door, maar zij zullen ongetwijfe­ld extra gemotiveer­d zijn tegen een ploeg die bovenaan speelt.”

In de heenronde kreeg Hasselt nog voetballes van Baeten en co. “We hebben hen toen overklast. Ik had ook wat meer verwacht van hen. Maar dat kan zaterdag natuurlijk anders zijn. Voor ons is de opdracht echter duidelijk: drie punten pakken.”

Want Dessel ligt in pole position voor deelname aan de play-offs. Ondanks het feit dat de club geen licentie indiende voor 1B. “Die play-offs zijn een prioriteit voor ons. Ook al valt er enkel eer te halen. We zullen immers niet kunnen promoveren. Daardoor spelen we zonder druk. Het gevolg daarvan zag je vorige week in Virton, waar we erg sterk speelden.” Hasselt hoeft dus niet op (Limburgse) cadeaus te rekenen. Dessel is na een blessurego­lf bovendien weer op volle sterkte. Ook Baeten moest enkele weken geblesseer­d toezien, maar is net op tijd terug fit. “Vorige week maakte ik voor het eerst de 90 minuten vol. Ik ben klaar voor een stevige eindspurt”, benadrukt hij.

Transfer

En waarschijn­lijk valt daar voor de middenveld­er na een sterk seizoen op het einde nog wel een leuke transfer uit de bus. “Dessel wil dat ik bijteken, maar ik wacht nog even af. Er is veel interesse. Ja, ook van eersteklas­sers.”

Dan kom je in het geval van Baeten al snel bij zijn ex-club STVV uit. “Misschien”, lacht hij veelzeggen­d. “Ik heb veel geleerd in Dessel en ben de club erg dankbaar. Nu ben ik klaar om een stap hogerop te zetten.”

 ?? FOTO SMB ?? William Baeten.
FOTO SMB William Baeten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium