Het Belang van Limburg

“Ik moet het zelf uitvissen”

Kersvers coach Danny Boffin heeft eerste trainingse­ssies achter de rug

- Jos MISCORIA

Het 75ste levensjaar van Patro is een van de meest woelige in de clubgeschi­edenis. Deze week was misschien zelfs de climax met de vervanging van trainer Guido Brepoels door Danny Boffin en het opstappen van T2 Licata en Bokken. Net als zijn voorganger is ook Boffin in een vacuüm terechtgek­omen. “Ik zal het allemaal zelf moeten uitvissen”, beseft hij. Danny Boffin moet bij Patro uitgereken­d zijn oude leermeeste­r opvolgen: Guido Brepoels. De Bilzenaar die ooit nog genomineer­d werd voor de onderschei­ding trainer van het jaar en nu ...de U19 van Patro mag trainen, kan er niet mee lachen.

“Ik begrijp de reactie van Guido”, vertelt Boffin. “Ik vind het jammer dat hierdoor onze jarenlange goede band verstoord wordt. Dat heeft te maken met het feit dat mij verteld werd dat Guido stopte als trainer bij Patro. Ik heb hem proberen te bellen toen ik onderweg was naar Eisden, maar ik kreeg hem niet aan de lijn. Nogmaals, ik begrijp zijn ontgoochel­ing en ik hoop uit de grond van mijn hart dat het weer goed komt tussen ons. Guido haalde me destijds bij STVV in zijn staf. Daar blijf ik hem eeuwig dankbaar voor.”

Onderling wedstrijdj­e

Door het vertrek van Licata en Bokken zou Brepoels nochtans de enige in huis geweest zijn die Boffin nuttige informatie had kunnen bezorgen over de spelersgro­ep. “Dat ligt nu nog te gevoelig”, gaat Boffinke verder. “Ik zal het zelf moeten ontdekken. In een onderling wedstrijdj­e kreeg ik een eerste indruk over de beschikbar­e spelers. Maar ik moest natuurlijk wel in twee dagen tijd mijn selecties maken voor de match tegen Oosterzone­n. Ik hoop dat ik de sterkste ploeg aan de aftrap breng. Jongens, die voorheen altijd speelden en nu niet, zullen ontgoochel­d zijn. Anderen, die nu wel een kans krijgen, zijn dan weer blij. Maar in mijn ogen start iedereen met een propere lei.”

Boffin zal straks tegen Oosterzone­n oude bekende Wim Mennes tegen het lijf lopen.“Wim is een crème van een kerel”, zo bewierookt Boffin hem. “In dit soort wedstrijde­n kan hij, ondanks zijn leeftijd (Mennes is veertig jaar, nvdr.) nog erg belangrijk zijn voor zijn ploeg. Zijn loopvermog­en is misschien afgezwakt, maar zijn spelinzich­t en traptechni­ek zeker niet.”

Morzel grond

“Ik had gehoopt dat ik Guido Brepoels nog eens zou ontmoeten, maar het wordt dus Danny Boffin”, reageert Wim Mennes. “Met Guido als trainer beleefde ik schitteren­de momenten op Stayen. Die promotie naar eerste en die play-off 1 het seizoen nadien, dat was fantastisc­h. Ik vergeet nooit hoe hij ons met een morzel grond in de hand klaarstoom­de voor de topper tegen Anderlecht. Op deze grond komt niemand winnen, schreeuwde hij. Het werkte, want we stormden als stieren het veld op. Danny kwam er later bij in de trainersst­af. Als linies- en techniektr­ainer. Dat hij straks in de plaats van Guido in de dug-out zit, bewijst hoe snel het kan gaan in het voetbal.”

Ook Mennes snuift volgend seizoen trouwens nieuwe lucht op. Hij trekt naar eersteprov­incialer RC Peer. “Dat is een club uit mijn gemeente waar ook mijn zoon speelt”, zo verklaart de turnleraar zijn keuze. “Maar eerst natuurlijk met Oosterzone­n het behoud verzekeren. Hiervoor is het voor ons niet vijf maar vier voor twaalf.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Danny Boffin.
FOTO DICK DEMEY Danny Boffin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium