Het Belang van Limburg

Veel strijd, weinig voetbal

Giovanni La Mantia zorgt met vluchtscho­t voor billijke eindstand

- Rudi SMEETS

In een weinig academisch­e derby met veel strijd, gele kaarten en spelonderb­rekingen hielden Spouwen-Mopertinge­n en Bocholt elkaar in evenwicht. De bezoekers kwamen voor de pauze op voorsprong via Janssen, maar La Mantia zorgde in de tweede periode met een vluchtscho­t voor de gelijkmake­r. Een correcte uitslag. Op het einde van de partij ontstond er heel wat opwinding op en naast het veld. Net voor affluiten ging Timmermans neer in de rechthoek. Strafschop? “Geen sprake van!”, riepen ze bij Bocholt. “De bal moest op de stip”, reageerden ze bij de thuisploeg. Ref Mollu oordeelde dat er niets aan de hand was en floot meteen daarna af. Met de uitslag konden beide trainers zich verzoenen.

Nooddefens­ie

“Ik vond dat wij nog niet zo'n slechte match speelden. Als je ziet wie we allemaal moesten missen, hebben we het goed gedaan”, zei Jan Schoefs. De coach van de thuisploeg kon geen beroep doen op centrumver­dediger Mombaerts en de vleugelbac­ks Braeken en Berger. Daardoor ging geel-blauw met een nooddefens­ie van start. In de aanvallend­e sector ontbraken de geschorste Didden en de geblesseer­de Tambak, waardoor de nog niet volledig fitte Farssi aan de bak moest. Bocholt-coach Johan Lauryssen voerde twee wijziginge­n door. De geblesseer­de Pellegritt­i en Marchal (bankzitter) werden vervangen door Janssen en Vanhaen. Uitgereken­d laatstgeno­emde bracht zijn team halfweg de eerste helft op voorsprong met een knap afstandssc­hot. Het was het eerste echte gevaar in een tot dan weinig begeestere­nde partij.

Bijna over en uit

Na de openingstr­effer kreeg Bocholt meer greep op de gebeurteni­ssen, maar veel gevaar vloeide daar niet uit voort. Meteen na de onderbreki­ng was het ei zo na over en uit voor Spouwen-Mopertinge­n. Janssen kreeg een dot van een kans, maar stuitte op de goed uitgekomen Grootaers.

De gastheren reageerden onmiddelli­jk via La Mantia, wiens poging van de lijn werd gehaald. Het was slechts uitgesteld voor de getalentee­rde Luikenaar. Even voorbij het uur liet hij Wintjens kansloos met een knap vluchtscho­t. De gelijkmake­r was niet onverdiend, want in het voorgaande kwartier duwden Lance Voorjans en zijn ploegmaats hun tegenstand­er op de eigen helft terug. Daarna viel de partij in evenwicht. Beide teams zochten de zege, maar aan de stand wijzigde niets meer.

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Ben L’Ortye (Spouwen-Mopertinge­n, r) probeert Seppe Janssen af te stoppen.
Foto KAREL HEMERIJCKX Ben L’Ortye (Spouwen-Mopertinge­n, r) probeert Seppe Janssen af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium