Het Belang van Limburg

“Ik wil stoppen op mijn zeventigst­e”

Jan Winters (56) is al 38 jaar clubvoorzi­tter

-

Jan Winters haalde een week geleden snoeihard uit na het verlies tegen Vosselaar. “Onze slechtste match sinds jaren”, brieste de 66-jarige, in het dagelijks leven nochtans een erg aimabel mens. Hoog tijd dus om hem op de vooravond van de derby tegen Leopoldsbu­rg vijf stellingen voor te schotelen.

DERDE AMATEUR VFV IS HET HOOGST HAALBARE VOOR PELT

Jan Winters: “Het moet passen in de visie die wij met de club voor ogen hebben. Wij zijn bezig met de uitbouw van ons stadion en we willen nog een kunstgrasv­eld. Op dit ogenblik is de derde amateurkla­sse voor ons dan ook het maximale. Het is beter in derde een normaal seizoen te draaien dan een reeks hoger onderaan te bengelen.”

DIE DERBY TEGEN ESK DOET DE KASSA RINKELEN

“Het is een derby die tot de verbeeldin­g spreekt. Wij verwachten veel volk, tenminste als het weer meezit. Ook van de kant van de bezoekers. Er zijn in onze business seats heel wat meer eters dan normaal. Als dat een aanwijzing is, zitten wij goed. Ook de spelers leven intens toe naar deze match. Dat bleek deze week op training.”

DE FUSIE IS NA DRIE JAAR NOG GEEN ONVERDEELD SUCCES

“Toen we fusioneerd­en was er natuurlijk een enorm contrast tussen het tweemansbe­stuur van Overpelt en dat van Neerpelt met zijn legertje vrijwillig­ers. Het enige positieve is dat wij er op De Roosen een paar gemotiveer­de vrijwillig­ers van Overpelt hebben bijgekrege­n die hier goed aarden. Maar de grootste nieuwighei­d is in feite de naam van de club: Esperanza Pelt.”

NA DIE ÉÉN OP TWAALF MOET JE DRINGEND PUNTEN PAKKEN

“Zeg dat wel! Nog zes om zeker te zijn van het behoud. Liefst nu al in de derby tegen Leopoldsbu­rg. Op Vosselaar kenden we een complete offday. Dat was het slechtste dat ik in jaren gezien heb. Natuurlijk hebben we thuis enkele matchen nipt verloren, hoewel we niet onder lagen. Maar daar koop je niets voor. De sportieve cel weet wat haar te doen staat.”

JAN WINTERS BLIJFT VOORZITTER TOT AAN ZIJN DOOD

“Met mijn 38 dienstjare­n ben ik misschien de langst zittende voorzitter in het Limburgs voetbal, maar ik blijf niet eeuwig hoor. Ik heb één keer te kennen gegeven dat ik ermee wilde stoppen, maar de beheerraad wilde er niet van weten. Iedereen staat 200 procent achter mij, he. Iedereen weet ook dat ik geen papieren voorzitter ben, maar wel eentje die de handen uit de mouwen steekt. Het zou mooi zijn, mocht ik op mijn zeventigst­e ermee kunnen stoppen. Tegen dan moet de beheerraad iemand klaar stomen om de zaak over te nemen. Misschien een vrouw, waarom niet?”

 ??  ?? E. PELT: Rykx en Klaps komen na schorsing terug bij de kern. (path)
KERN: Mertens, Creemers,Van De Kerkhof, Rykx, Houben, Ubachs, Geijsels, Smolders, Klaps, Black, Deckers, Frederix, Hensen, Nijssen, Plees, Schetz, Derkx, Bahtiri.
E. PELT: Rykx en Klaps komen na schorsing terug bij de kern. (path) KERN: Mertens, Creemers,Van De Kerkhof, Rykx, Houben, Ubachs, Geijsels, Smolders, Klaps, Black, Deckers, Frederix, Hensen, Nijssen, Plees, Schetz, Derkx, Bahtiri.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium