Het Belang van Limburg

“Mogen hen geen meter geven”

-

KVK Wellen heeft zich in de vorm van een 4 op 6 goed herpakt onder coach Francis Vanhamel. Nu wacht de ploeg echter een zwaar tweeluik met achtereenv­olgens het nummer twee City Pirates en leider Turnhout. Om die wedstrijde­n tot een goed einde te brengen, kan trainer Vanhamel sinds kort weer rekenen op linksachte­r Daan Borghs. “Ik heb hard gewerkt aan mijn comeback. De eerste wedstrijde­n liepen niet zo vlot, ik sukkelde nog met mijn blessure en moest me opnieuw aanpassen. Maar nu ben ik weer op niveau.”

Borghs had niet verwacht dit seizoen in volle degradatie­strijd verwikkeld te raken. “We startten sterk aan het seizoen, ik denk dat niemand het verwacht had. Toch ben ik zeker dat we ons gaan redden. Iedereen in de ploeg zit vol goede moed en wil er vol voor gaan”, aldus de voormalige aanvoerder. “Willen we winnen, mogen we hen niet in hun spel laten komen en dus geen meter geven. Eens zij de ruimte vinden, worden ze gevaarlijk. Daarom moeten we de lijn van de afgelopen weken doortrekke­n: vechten voor elkaar en met hoge druk de tegenstand­er trachten te verstikken. Dan maken we kans.” WELLEN: Godard (knie) is twijfelach­tig. Yildiz speelde vrijdagavo­nd een wedstrijd met de beloften en wordt zo klaargesto­omd om terug te keren. (dapa)

DE KERN: Rausin, Velagic, Vinken, Lowet, G. Marchandis­e, Heeren, Degeling, Borghs, Gerrits, Güvenc, N. Marchandis­e, Morrier, Driesen, Proesmans, Godard (?)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium