Het Belang van Limburg

“Meer smeerlapke worden”

Bjarne Bellen zal zich niet meer laten wegduwen

- Jos CASTERMANS

“Ik denk wel dat er tegen Heur-Tongeren iets te rapen valt, ook al wonnen zij vorig weekend in Termien. In de heenmatch hebben wij het Heur-Tongeren toch ook moeilijk gemaakt en thuis kunnen we altijd iets meer. Want niet vergeten dat we hier Termien en Melo hebben geklopt en ook Bilzen-Waltwilder het leven zuur hebben gemaakt.” Volgens Bjarne Bellen wacht Heur-Tongeren zondag dus een moeilijke opdracht in Hoeperting­en. Bellen, die er sedert drie weken Kenneth Claes heeft verdrongen in het doel. “Jawel: Bjarne”, vat de 20-jarige en 1.93 m lange Vrerenaar de babbel aan. “Van Bjarne Riis. Mijn vader is namelijk een fervent koersliefh­ebber. Vandaar. Maar ‘s zondags staat hij wel achter de omheining. Mijn ouders hebben nog geen enkele wedstrijd van mij gemist.” Bellen genoot een degelijke jeugdoplei­ding. Hij speelde vier jaar bij denational­ejeugdvanT­ongerenen drie seizoenen bij die van STVV. Nadien beproefde hij één jaar zijn geluk bij Spouwen-Mopertinge­n “waar ik graag gebleven was maar niet kon leven met de status van derde keeper”.

En zo werd het vorig jaar Zutendaal, maar ook daar hield Bellen het na één jaar voor bekeken en werd het nu Hoeperting­en. “Die jonge mannen hebben geen geduld”, laten de coaches zich al eens ontvallen. Ze lijken gelijk te hebben, want volgend seizoen trekt Bellen naar Vlijtingen.

“In Zutendaal stond ik ongeveer 25 matchen in de eerste ploeg. Maar we konden ons pas op de laatste speeldag redden. Daarom koos ik voor Hoeperting­en. Ik had er geen probleem mee dat ik hier de concurrent­ie met Claes moest aangaan. De eerste drie matchen viel ik erlangs, dan speelde ik er vijf en toen Kicken kwam werd het opnieuw

Bjarne BELLEN Doelman van Hoeperting­en Claes. Tot Kenneth tegen Beringen niet kon spelen en ik opnieuw mijn kans kreeg. Ik had dat blijkbaar goed gedaan, want ik ben blijven staan. Maar ja, Vlijtingen contacteer­de me op het moment dat de situatie hier niet duidelijk was. Bollen en Doomen gaan daar weg en zij bouwen er nu met een beperkt budget aan een jonge ploeg. Zij hebben ook de tweede keeper van Wellen (Marchandis­e, nvdr.) aangetrokk­en en ik besef dat ik de concurrent­ie moet aangaan, maar mijn doel blijft eerste keeper te worden.”

“Ja, vorig weekend in Zonhoven had ik mijn deel in die late tegengoal. Normaal mag je in de kleine rechthoek de keeper niet aanraken, maar dat gebeurde toch. Ik kreeg een duw en zo schampte het leer langs me af recht in de voeten van Hermans. Dat is ervaring natuurlijk en het zal me ook nooit meer overkomen. Ik weet nu dat ik meer smeerlapke moet zijn, zodat iedereen uit mijn buurt blijft.” “Hoeperting­en doet het inderdaad niet slecht. Beter dan vorig seizoen alleszins. We maken het de ploegen bovenaan soms moeilijk. We hebben al 53 goals tegen gekregen. Dat is veel, maar anderzijds hebben we er ook al 43 gemaakt. Ik heb nooit het gevoel gehad dat we het dit seizoen moeilijk gingen krijgen. Toch hebben we maar vier punten meer dan Bregel en we moeten toch rekening houden met Wellen en Helson. Het zou mooi zijn als wij nu tegen Heur-Tongeren en volgende week tegen Termien iets pakken. En als het niet lukt, hebben we ons lot toch nog altijd in eigen handen tegen de rechtstree­kse concurrent­en Bree, Lutlommel en Landen.”

Wij kunnen het HeurTonger­en moeilijk maken. Termien en Melo hebben we thuis toch ook geklopt

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Bjarne Bellen.
Foto SERGE MINTEN Bjarne Bellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium