Het Belang van Limburg

“Dieptepunt vermijden”

EMBO-iconen Casters en Lennertz zijn aan hun laatste matchen bezig

- Gert SILLEN

Eendracht Mechelen-Bovelingen Opheers, oftewel EMBO, neemt op het eind van dit seizoen afscheid van twee iconen. Timothy Lennertz (30) en Koen Casters (33) houden het voor bekeken, maar het karakter van de heren kennende willen de prille dertigers een afscheid in schoonheid. “Een dieptepunt hebben we hier nooit gekend en we hopen het ook niet mee te maken”, zeggen ze in koor, doelend op de penibele degradatie­situatie waarin EMBO verzeild is geraakt. Het tweede seizoen, het seizoen van de bevestigin­g, in een nieuwe reeks is traditione­el altijd het moeilijkst. De entourage van EMBO ondervindt het aan de lijve. De Zuid-Limburgers pakten twee seizoenen geleden de titel in derde, maakten het vorig seizoen de latere promovendu­s Bregel knap lastig in de eindronde, maar leveren dit seizoen in de kelder van klassement wekelijks een verwoede strijd om hogerop te kruipen.

Heren, hoe is het zover kunnen komen?

Lennertz (acht seizoenen bij EMBO): “Simpel, denk ik. Vorig seizoen zaten we in de flow van de titel en gingen we op ons elan door. Met heel veel inzet en spirit en toegegeven met niet altijd goed voetbal zijn we hoog geëindigd. En van dit huidige seizoen dachten we dat het wel zou loslopen, maar dat is een verkeerde gedachte.”

Casters (drie seizoenen bij EMBO): “Misschien dat we vorig jaar iets te hoog zijn geëindigd en dit jaar iets te laag staan geklasseer­d. En met de inbreng van Park en Eendracht Mechelen a/d Maas is de reeks veel sterker dan vorig seizoen.”

Maar niet getreurd, er wachten jullie nog vijf duels om een en ander recht te zetten. Te beginnen met het duel tegen concurrent Grimbie?

Casters: “De toppers hebben we nu allemaal gehad. We spelen nog enkel tegen ploegen die onder ons of in de buurt staan. We hebben het lot in ons eigen handen, maar dat zullen de tegenstand­ers van de komende weken ook beweren. In principe zou het moeten lukken, maar er komt nu heel veel druk.” Lennertz: “We spiegelen ons aan de heenronde. Toen pakten we twaalf op vijftien tegen hen. Ik denk niet dat twaalf punten nodig zijn, maar het mogen er wel niet veel minder zijn.”

Timothy, hoe belangrijk is Koen voor jullie?

Lennertz: “Van onschatbar­e waarde. Er is een duidelijk verschil tussen een EMBO met of zonder Koen. Ik kan begrijpen dat sommige verdediger­s gefrustree­rd geraken. Op training speel ik soms tegen hem. Wreed lastig, ik heb mijn handen en voeten vol met hem. Koen heeft me ook veel bijgeleerd hoe ik best aanvallers aanpak.” Casters: “Mooie woorden, maar zonder mij moet het ook lukken. Is het niet bij elke ploeg zo dat als de voorspeler ontbreekt, het team gehandicap­t is? Wat voor type ik ben? Een targetman die graag nest of oorlog maakt in het strafschop­gebied.”

Wat zijn jullie hoogte- en dieptepunt­en bij EMBO?

Casters: “De titel in derde was top. Een dieptepunt heb ik hier nog niet gekend en ik hoop het niet mee te maken.” Lennertz: “Die dubbele promotie was wel top, maar het hoogtepunt voor mij het behoud in derde via de dalerseind­ronde en net als Koen hoop ik gespaard te blijven van één groot dieptepunt.”

Waarom stoppen jullie eigenlijk?

Lennertz: “Ik werk als industriee­l ingenieur bij Tractebel, het studiebure­au van Electrabel. De combinatie voetbal en werk is niet meer houdbaar. Ook trek ik heel waarschijn­lijk in november voor een maand naar Australië.” Casters: “Voor mij net hetzelfde. Ik ben treinbegel­eider en steek heel veel verlof in het voetbal. Ik ben ook papa van twee kindjes. Dat gehele plaatje is te belastend aan het worden. Andere prioriteit­en krijgen dan de voorrang.“

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Koen Casters en Timothy Lennertz.
Foto KAREL HEMERIJCKX Koen Casters en Timothy Lennertz.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium