Het Belang van Limburg

Inbreker al tweede keer op heterdaad betrapt

-

Een inbreker is donderdagn­acht binnengedr­ongen in restaurant Mangerie aan de Koninginne­laan in Eisden-Tuinwijk. Hij gooide met een bloempot het glas van een zijdeur stuk. De bewoners hoorden het lawaai en verwittigd­en de politie. Die kon de 44-jarige dief vatten. “Kort na 4 uur werd ik wakker van een klap en veel glasgerink­el”, zegt eigenares Isy Vanhunsel“We hoorden voetstappe­n en op dat ogenblik ging ook het alarm af. We verwittigd­en daarop de politie. Op de videobeeld­en zien we duidelijk dat de inbreker schrikt. Wellicht besloot hij daarom om via dezelfde deur weer naar buiten te gaan. Dat was een kunst op zich, want overal staken scherpe glasscherv­en uit. Wat de inbreker niet wist, was dat de politie buiten klaarstond met handboeien. De man was hetzelfde gekleed als de persoon die ook al binnendron­g in ons restaurant op Valentijn.”

De inbreker is bekend bij de politie. Het is dezelfde man die afgelopen week, ook al met een bloempot, de voordeur aan diggelen sloeg van Indoor Carting Cargo, vlak tegenover de Mangerie.

“Het glas van de zijdeur is voorlopig vervangen door enkele houten planken en zal vandaag nog hersteld worden”, zeggen de uitbaters/bewoners. “Het restaurant blijft ook open. De klanten merken van de inbraak totaal niets. Volgens de videobeeld­en had de inbreker het gemunt op geld. Jammer voor hem, maar dan is hij bij ons aan het verkeerde adres.”

 ??  ??
 ?? FOTO MMD ?? De dief gooide met een bloempot de deur in van restaurant Mangerie.
FOTO MMD De dief gooide met een bloempot de deur in van restaurant Mangerie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium