Het Belang van Limburg

Loketten werken alleen nog op afspraak

- Chris NELIS

Op enkele snelle afhandelin­gen na zal je vanaf 3 april een afspraak moeten maken om geholpen te worden aan de loketten van het Genkse stadhuis. Het nieuwe systeem wordt ingevoerd om onder meer de kwaliteit van de dienstverl­ening te verbeteren. De maatregel maakt deel uit van de campagne ‘Klik-bel-kom’, die vrijdag aan het Balieplein werd voorgestel­d. Amper vier jaar na de opening van het vernieuwde Balieplein in het stadhuis worden de regels aanzienlij­k bijgeschaa­fd. “In functie van de klant”, zegt schepen voor Burgerzake­n Kathleen Partoens (CD&V). “Op het Balieplein worden jaarlijks 116.000 mensen geholpen. Die moesten voordien allemaal zelf zoeken aan welk loket ze moesten zijn. Op het onthaalnum­mer kwamen 34.000 telefoontj­es binnen, waarvan de helft onmiddelli­jk geholpen werd. En nog willen we beter. Daarom hebben we de campagne ‘Klik-belkom’ opgestart. Uitgangspu­nt is dat we het comfort van de klant gaan verbeteren. Onder meer door de wachttijde­n te vermindere­n. Nu kan het in het slechtste geval een uur duren vooraleer je geholpen wordt. Dat willen we voorkomen. Onder meer door met

Voor snelle producten zoals het afhalen van een identiteit­skaart, attesten of gft-stickers is een afspraak niet nodig

Kathleen PARTOENS Schepen voor Burgerzake­n afspraken te werken. Op die manier kan ook het personeel van de stad veel efficiënte­r worden ingezet. Een afspraak maken kan zowel aan de balie, online als telefonisc­h. Voor snelle producten zoals het afhalen van een identiteit­skaart, attesten of gft-stickers is een afspraak niet nodig. Als die afspraak niet wordt nageleefd? Tja, dan moet de klant een nieuwe maken. Als die een beetje te laat is, zullen we nog wel een oplossing trachten te vinden als dat mogelijk is. Ik weet ook wel dat het de eerste maanden verwarrend en wat zoeken zal zijn. Daarom koppelen we hieraan een communicat­iecampagne. Daarin promoten we natuurlijk ook ons digitaal loket.”

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Vanaf 3 april kan je aan het Balieplein alleen nog terecht voor snelle producten. Voor de rest is een afspraak nodig.
FOTO CHRIS NELIS Vanaf 3 april kan je aan het Balieplein alleen nog terecht voor snelle producten. Voor de rest is een afspraak nodig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium