Het Belang van Limburg

Spaanse Genkies blij met Celta de Vigo

Genkse CEO Patrick Janssens best tevreden met duel tegen Celta de Vigo in kwartfinal­e

-

Commerciee­l directeur Stephan Poelmans loensde een tikkeltje jaloers naar de delegatie van Anderlecht, Manchester United was ook zijn natte droom. CEO Patrick Janssens had Ajax en Schalke 04 bovenaan zijn verlanglij­stje staan, maar beiden konden zich wel vinden in een duel met Celta de Vigo in de kwartfinal­es van de Europa League. “Vergelijkb­aar met Athletic de Bilbao”, aldus Janssens. “Hopelijk kunnen we opnieuw een sterke prestatie neerzetten. Al gaan we nu geen drie strafschop­pen toestaan.” “Iedereen ziet ons hier graag”, glimlacht Patrick Janssens. De stralende zon versterkt de grandeur van het UEFA-hoofdkwart­ier aan het meer van Genève, waar de CEO samen met commerciee­l directeur Stephan Poelmans en operations manager Robin Godderie KRC Genk vertegenwo­ordigt op de loting. Uit een babbeltje met de delegatie van Besiktas en een gesprek met Marc Overmars, directeur voetbalzak­en bij Ajax, blijkt KRC Genk overal bovenaan het lijstje van favoriete tegenstrev­ers te staan. Janssens: “Ah, Ajax is samen met Schalke 04 ook mijn nummer 1. Korte verplaatsi­ng, leuk voor de supporters en niet onhaalbaar.” Maar het wordt dus Celta de Vigo. Geen vedettenpa­rade, maar wel een attractief team. Met meer talent dan rendement in de eigen competitie, waar ze pas elfde staan. De Europa League moet het seizoen redden, waar hebben we dat nog gehoord?

Mooie affiche

“Ik ben tevreden met deze loting”, aldus Janssens. “Een korte vliegreis naar een aangename bestemming aan de kust in de tweede week van de paasvakant­ie: voor onze supporters is dat zeker een meevaller. Vergelijkb­aar met Bilbao, daar trokken we ook met erg veel volk tijdens een schoolvaka­ntie naartoe. Athletic de Bilbao staat vier plaatsen hoger dan Celta gerangschi­kt, ik denk daarom dat we ook nu niet bij voorbaat kansloos zijn. Ook sportief is dit dus een mooie affiche tegen een ploeg, die net als wij aantrekkel­ijk voetbal wil brengen.” Janssens beseft wel dat het hoe dan ook een loodzware opdracht wordt. “Dat is het altijd in de kwartfinal­es van de Europa League. Bovendien spant het Spaans voetbal de kroon in Europa, het is geen toeval dat ze nog drie vertegenwo­ordigers hebben in de Champions League. Maar we zullen zonder angst de strijd aangaan, ik denk ook dat enkele jongens in de kleedkamer zich in de handen zullen wrijven. Zeker Pozuelo zal zich opnieuw willen tonen tegen zijn landgenote­n. Het is alleen doodjammer voor Naranjo dat hij niet mag meespelen tegen zijn ex-ploeg.”

Een korte vliegreis naar een aangename bestemming aan de kust in de tweede week van de paasvakant­ie: voor onze supporters is dat zeker een meevaller Patrick JANSSENS CEO KRC Genk

 ??  ??
 ?? Foto EPA ?? Bongonda (r) in duel met Sergi Roberto van Barcelona.
Foto EPA Bongonda (r) in duel met Sergi Roberto van Barcelona.
 ?? FOTO HBVL ?? Stephan Poelmans, Patrick Janssens, Borja Oubina (Celta) en Robin Godderie op het UEFA-hoofdkwart­ier in Nyon.
FOTO HBVL Stephan Poelmans, Patrick Janssens, Borja Oubina (Celta) en Robin Godderie op het UEFA-hoofdkwart­ier in Nyon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium