Het Belang van Limburg

Het zijden draadje knapt niet

Vliegende keeper Dahbi verlost Hasselt in de slotfase

- Jo TREKELS

De titelkanse­n van Gelko Hasselt hingen vrijdag aan een zijden draadje. Het koordje knapte niet. Vliegende keeper Reda Dahbi zette de thuisploeg 90 tellen voor het einde opnieuw op voorsprong. Ditmaal definitief, want het bleef bij 2-1 in een meeslepend­e derby. Houthalen ging zo voor het eerst in 2017 onderuit, maar behoudt door het ruime verlies van Charleroi nog steeds een waterkans op play-offdeelnam­e. Celtic, met Yazgan als exponent, is een taaie brok. Dat bewees het al met stuntwerk tegen Charleroi, Antwerpen en... Hasselt. Hoewel de eindstand nu dezelfde was als in de heenronde – met dus wel een andere winnaar – toonde Celtic dat het stappen heeft gezet. “We hebben meer kansen gekregen dan in november”, vond ook verliezend coach Nico Papanicola­ou. “Maar Lahraoui keepte goed en Hesz knalde op de paal. Al had Benetti ook zijn werk.”

Zes fouten

Goed gezien. Houthalen stak regelmatig de neus aan het venster, maar het beste spel en mogelijkhe­den waren toch voor de vice-leider. Een sterke Kaddouri zorgde op aangeven van maatje Harram snoeihard voor 1-0. “We gaven niet zoveel weg, maar slaagden er daarna niet in de match te beslissen”, analyseerd­e thuiscoach Frank Luypaert. Lolo (tweemaal) en Dahbi knalden op het doelkader. “Bovendien zorgde de arbitrage ervoor dat we na rust met nog dertien minuten op de klok al op zes fouten stonden. Dan krijgt elke ploeg het moeilijk.” Ook Hasselt. Romano Ter Linden miste vanop de stip, maar zette Benneth Vaelen 4’50” voor het einde wel op weg naar de gelijkmake­r. “Ik kon de rebound hoog in doel trappen en dacht dat het punt binnen was”, haalde Vaelen de schouders op. “We deden het de laatste weken immers heel goed tegen een vliegende keeper. Maar vandaag lukte het niet…”

Opluchting

Hasselt lag virtueel zo’n drie minuten ko in de strijd om de landstitel, maar krabbelde dus recht. In de voorlaatst­e minuut punterde vliegende keeper Dahbi raak. Via een lichte deviatie van Idlaasri, die Benetti ook al ongelukkig het zicht ontnam bij de 1-0. “In het futsal worden veel matchen in de laatste twee minuten beslist”, relativeer­de kapitein Dahbi. “We namen een risico en werden beloond. Niet onverdiend, want we raakten meermaals de paal en Benetti keepte opnieuw een supermatch.” Ook coach Luypaert haalde opgelucht adem. “Als je dit soort lastige matchen kan winnen, tank je als ploeg vertrouwen. In de eindafreke­ning kan dit het verschil maken over titel of geen titel.”

 ?? FOTO KH ?? Matchwinna­ar Reda Dahbi en doelman Dries Lahraoui houden bezoeker Ossan Arslan van een doelpunt.
FOTO KH Matchwinna­ar Reda Dahbi en doelman Dries Lahraoui houden bezoeker Ossan Arslan van een doelpunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium