Het Belang van Limburg

Drie Duitsers opgepakt wegens mogelijke banden met Anis Amri

-

Op de luchthaven Atatürk in de Turkse stad Istanboel zijn drie mensen opgepakt die ervan verdacht worden banden te hebben Anis Amri, de man die in december met een vrachtwage­n een aanslag pleegde op een kerstmarkt in Berlijn. De drie verdachten zijn Duitsers van Libanese afkomst, zo meldt het Turkse staatspers­bureau Anadolu. Hun arrestatie vond vorige week al plaats. Het Turkse ministerie van Binnenland­se Zaken zegt dat het vorige week in totaal meer dan 2.000 mensen heeft aangehoude­n op verdenking van terrorisme.

Twintig leerlingen omgekomen bij storm in Ghana

In Ghana zijn twintig leerlingen om het leven gekomen toen ze aan het zwemmen waren terwijl er een storm uitbrak. Ze zijn verdronken of werden verpletter­d door omvallende bomen, aldus de veiligheid­sdiensten zondag. Dit “ongewone ongeval” vond plaats toen een groep studenten zwom aan de watervalle­n van Kintampo, in het centrum van het land, aldus de woordvoerd­er van de brandweer Prince Billy Anaglate. De watervalle­n zijn een populaire toeristisc­he attractie in de regio Brong Ahafo. “Ze waren aan het zwemmen in de rivier toen een storm uitbrak, met hevige windvlagen die bomen ontworteld­en”, aldus de woordvoerd­er nog. Achttien jongeren waren op slag dood, twee anderen stierven in het ziekenhuis. Er vielen ook elf gewonden.

Russisch oppositiel­id met groene verf beklad

Aleksej Navalny, Ruslandcri­ticus en anti-Poetin activist, is tijdens een campagnemo­ment voor de nakende presidents­verkiezing­en in Rusland met groene verf beklad. Dat gebeurde in het Siberische dorp Barnaul. Navalny, bekend voor zijn sarcastisc­he uitlatinge­n, postte na het incident een foto op Twitter waar hij zijn groen gekleurde gezicht liet zien. “Ik open deze campagne vermomd als het personage uit de film ‘The Mask”, klonk het. Het is niet ongewoon dat de Russische oppositie het zwaar te verduren krijgen. Navalny werd al eerder bekogeld met eieren.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium