Het Belang van Limburg

Mobiele trajectcon­trole in Vlaanderen komt er

-

Er komt een systeem van mobiele trajectcon­trole in Vlaanderen. Dat is een verplaatsb­aar camerasyst­eem dat tijdelijk, bijvoorbee­ld bij wegenwerke­n, de snelheid kan controlere­n. Vaste trajectcon­trole is er al, maar straks komen er ook mobiele installati­es die de snelheid van automobili­sten over een bepaald traject zullen controlere­n. Wie dat traject sneller aflegt dan toegelaten, krijgt onherroepe­lijk een boete. “Er hebben zich zeven fabrikante­n gemeld die dat mobiele systeem – dat nog nergens anders bestaat – effectief kunnen aanleveren”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA), die voor 350.000 euro mobiele trajectcon­troles gaat aankopen. Hoeveel installati­es je daarvoor hebt, moet nog blijken uit de offertes van de bedrijven.

BRUSSEL - Zeven jaar cel voor minderjari­ge dader van groepsverk­rachting

-

Vrijdag werd een 18-jarige man van Irakese origine tot zeven jaar cel veroordeel­d voor zijn rol in een groepsverk­rachting in Oostende. Op het moment van de feiten was hij minderjari­g.

Eind 2015 werd een 17-jarig meisje in een jeugdhuis door zeven jongeren brutaal verkracht. Ze gaven haar sloten alcohol tot ze bewusteloo­s raakte. Daarop misbruikte­n ze haar. Het meisje wist nadien zelf niet wat haar overkomen was en de zaak kwam pas eind januari 2016 bij toeval aan het licht doordat een foto op de gsm van een van de daders werd gevonden. De vier meerderjar­ige daders kregen eerder effectieve celstraffe­n van zeven jaar. Na de uitspraak vrijdag gaf de vader van de beklaagde een sneer naar de rechter: “Is dat rechtvaard­igheid? Zeven jaar om twee keer met dat meisje te vrijen?”

Karen Damen onder vuur na emotionele tweet TIELT -

Op

Twitter haalde

Karen Damen vrijdag uit naar de medewerker­s van het slachthuis in

Tielt, waar zware mishandeli­ng van varkens aan het licht kwam.

“Die mensen mogen ze één voor één afknallen nadat ze eerst exact hetzelfde als hun slachtoffe­rs hebben moeten ondergaan”, twitterde Damen. Dat lokte verontwaar­digde reacties uit. “Oproepen tot moord is erover”, schreef iemand. Karen schrok van de boze reacties. “Uiteraard was dit bij wijze van spreken. Maar misschien gebeurt er nu eindelijk iets. Ik werd echt ziek van het filmpje.”(

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium