Het Belang van Limburg

Viñales maakt grote indruk

-

2016 was een straf seizoen met eventjes negen verschille­nde GPwinnaars en Marc Marquez als de ultieme triomfator. 2017 kondigt zich nog straffer aan. Maar liefst tien wereldkamp­ioenen staan er aan de start van de MotoGP zondag: Rossi (9 titels), Lorenzo (5), Marquez (5), Pedrosa (3), Zarco (2), Rabat (1), P. Espargaro (1), Viñales (1), Bautista (1) en Dovizioso (1). Tijdens de officiële tests maakte Maverick Viñales, die Suzuki Ecstar inruilde voor Movistar Yamaha, grote indruk. En ook in de vrije trainingen de afgelopen dagen stond de Spanjaard bijna constant bovenaan. “Als ik zondag niet meestrijd voor de overwinnin­g, zou dat een teleurstel­ling zijn. Dan heb ik zelf een grote fout gemaakt. Want de motor is perfect”, aldus Viñales.

Rossi

Zijn teammaat Valentino Rossi daarentege­n heeft veel problemen om een snelle ronde neer te zetten. “Ik heb moeite met de voorband van Michelin”, zei The Doctor, die op de tiende tijd bleef steken. BijRepsolH­ondamogenz­eterugblik­ken op degelijke vrije trainingen. Regerend wereldkamp­ioen Marc Marquez klokte de derde tijd tot dusver, ploegmaat Dani Pedrosa de zevende. Heel knap ook: de tweede tijd van Iannone (Suzuki) en de vierde tijd van rookie Johann Zarco (Yamaha Tech 3).

In negatieve zin viel vooral de twaalfde tijd op van Jorge Lorenzo, die van Yamaha naar Ducati overstapte. Nochtans voelt de Mallorcaan zich normaal gezien als een vis in het water op de baan in Qatar.

 ?? FOTO EPA ?? Maverick Viñales stapte over van Suzuki naar Yamaha.
FOTO EPA Maverick Viñales stapte over van Suzuki naar Yamaha.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium