Het Belang van Limburg

“Davey wint, Eline is de Mol”

Presentato­r Gilles De Coster blikt terug in afwachting van finale ‘De Mol’

- Raymond DE CONDÉ

Straks weten we eindelijk wie de mol is: godsdienst­leerkracht Annelies (58), houtbewerk­er Davey (28) of politie-inspecteur Eline (24). De meningen zijn verdeeld, maar de polls wijzen toch vooral in de richting van Eline. Ook volgens een peiling op onze website verdenkt u de jonge inspecteur (38%), al volgt Annelies op amper 1 procent. Davey volgt met 25 procent op een grotere afstand. In afwachting van de ontknoping gunt presentato­r Gilles De Coster ons een blik achter de schermen. “Draaien in Zuid-Afrika is minder moeilijk gebleken dan in Argentinië, waar we vorig jaar waren. Als je een afspraak hebt in Zuid-Afrika, gaat het nog zelden mis”, zegt De Coster. “Er komt wel veel papierwerk bij kijken. En elke toestemmin­g moet schrifteli­jk bewezen kunnen worden en lang van tevoren worden aangevraag­d. We konden ter plaatse een beroep doen op ‘fixers’ om bepaalde proeven uit te voeren. Maar er was ook telkens een uitgebreid­e eigen ploeg aanwezig.”

Welke proef verliep het moeilijkst?

“Elke proef kreeg wel ergens een onverwacht­e wending. Bij de proef met de dieren moesten we plotseling naar een andere locatie. Een hele ondernemin­g om dat op het laatste moment te regelen, want voor elk dier moest er een dierenarts zijn en natuurlijk ook een veilige kooi. We hebben het hele park moeten opbouwen. Dat was even stevig doorwerken. We wilden voor die proef eigenlijk een echt jachtluipa­ard gebruiken. Dat viel helaas te duur uit. Daarom is dat een productiem­edewerker met nepstaart geworden.”

Het was de eerste keer dat het hele Molcircus links moest rijden. Niet evident als je aan duizend andere dingen moet denken.

“Dat viel wel mee, je bent dat snel gewoon. Hoewel, de eerste dagen was het soms even gillen in de cockpit, ook bij de kandidaten. Bij de caravanpro­ef was er permanent politiebeg­eleiding. We probeerden ook de gordel zo veel mogelijk te dragen en zijn daar bewust mee bezig. Maar hier en daar is dat toch al eens mislukt door de stress van het moment of het vele in- en uitstappen tijdens het draaien.”

Veel kijkers vragen zich af wat er zou gebeurd zijn als iemand in de duikproef niet de juiste bagage uit het water had gevist? Moest die dan echt nog dagenlang zonder kleren verder?

“Natuurlijk! De ongelukkig­e had dan een rondje moeten bedelenele­n bij bij de andere kandidaten.”

Hebben jullie de proef met t de de pannenkoek­enmepper mett andere dieren uitgetest?

“Neen, we wilden dat van meet meet af af aan met vliegen doen. Onzee topproduce­r topt heeft samen met iemand ievijfonda­t van de redactie die vijftien vliegen hoogstpers­oonlijk gevangen. We dachten dat dat snel zou gaan, maar we we zijn er toch even mee bezig geweest. eneie Via Twitter zijn er enkele reacties geweest van dierenlief­hebbers. We nemen die mee in onze evaluatie.”

De Mol’, Vier, 20.35 uur

 ??  ??
 ?? FOTO OTO VIER VIER ?? Is Eline (links), Davey of Annelies de mol? Een poll op onze website wijst alvast in de richting van Eline.
FOTO OTO VIER VIER Is Eline (links), Davey of Annelies de mol? Een poll op onze website wijst alvast in de richting van Eline.
 ?? Foto PATRICK HATTORI ?? Presentato­r Gilles De Coster
Foto PATRICK HATTORI Presentato­r Gilles De Coster

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium