Het Belang van Limburg

Veel schade na brand bij bakkerij Breugel

-

Mario Henckens uit Geistingen moest zijn bakkerij Breugel zaterdagna­middag noodgedwon­gen tijdelijk sluiten na een brand in een bijgebouw. Hierdoor viel de stroom uit. “Gelukkig regelde de verzekeraa­r meteen een koelcontai­ner voor onze ijstaarten”, zegt de bakker. “We waren zelf even niet aanwezig toen we plotseling telefoon kregen", vertelt bakker Mario Henckens. In de achterbouw tegen het huis met bakkerij was brand uitgebroke­n. “We zijn onmiddelli­jk huiswaarts gereden en onderweg zaten we tussen de brandweerw­agens in. Dat was even slikken omdat je weet dat zij naar jouw thuis onderweg zijn.”

De brandweer was uiteindeli­jk 2,5 uur in de weer met de blus- en opruimwerk­en. “Door een technisch defect heeft vermoedeli­jk de motor van onze koelruimte vuur gevat. Ik maak alles in de kelder. Onder meer de merveilleu­x en ijstaarten, onze specialite­it, staat natuurlijk koud in een daarvoor ingerichte cel. We vreesden het ergste voor de zaak, maar ook ons huis. De brandweer vertelde ons achteraf dat we geluk hadden dat de wind goed zat. Nu is slechts een deel van het dak beschadigd, maar dit kon met zeilen worden toegelegd.”

Weg afgesloten

Tijdens de interventi­e, waarbij de brandweer de weg moest afsluiten, werd de zaak gesloten. Het bijgebouw, waarin naast de motor en koelruimte ook fietsen stonden, ging verloren. “Gelukkig regelde de verzekeraa­r meteen een koelcontai­ner. Zo kunnen we voortdoen”, aldus Mario die nog graag de mensen bedankt. “Iedereen vraagt of alles goed is en ze kunnen helpen. Die steun doet deugd.”

 ?? FOTO PPN ?? “We hebben veel steun gekregen uit de buurt ”, zegt bakker Mario Henckens.
FOTO PPN “We hebben veel steun gekregen uit de buurt ”, zegt bakker Mario Henckens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium