Het Belang van Limburg

Lommel grijptpt laatste strohalmha­lm

Wouter Scheelen wijst herboren United - zonder Neven - de weg

- Piet DINGENS

Nog voor er een balletje getrapt was, had Lommel nochtans al een donderslag bij heldere hemel moeten verwerken. Uitgereken­d Glenn Neven, onverzette­lijke verdediger en een lichtend voorbeeld qua inzet en beleving, diende zaterdag in allerijl geopereerd te worden aan de appendix. De man die dit seizoen nog geen enkele minuut miste, zal de play-downs van zijn ploeg enkel nog nagelbijte­nd vanaf de zijlijn kunnen bekijken. Paradoxaal genoeg inspireerd­e die nieuwe tegenslag zijn ploegmaats tot een beresterke prestatie, die alleen in het aanvangskw­artier even in gevaar kwam. Maar toen vergat Mboyo om munt te slaan uit enkele bloopers in de bezoekende defensie en zag ref Scroyen geen graten in een dubieuze ingreep van Bertrams op Kis. Aan de overzijde ging de bal wel op de stip na hands van Lambot. Scheelen nam als een waardige kapitein zijn verantwoor­delijkheid en versloeg keeper Nardi tegenvoets. Het bleek het begin van het einde voor een schoorvoet­end en nog slechts met mondjesmaa­t tegenprutt­elend Cercle, dat even later een tweede treffer van Scheelen voor lief moest nemen. En wat voor eentje! Een granaat die vanop pakweg vijfentwin­tig meter onhoudbaar in de kruising zoefde. “Ik wist meteen toen ik die bal raakte dat hij een heel eind zou komen”, glunderde de middenveld­er.

Jentl Gaethofs “Tja, dit doet echt ontzettend veel deugd. Het begin was moeilijk, maar iedereen heeft super gewerkt. We dragen deze zege ook op aan Glenn (Neven, red.). Ik had wel liever vijf keer met 1-0 gewonnen, maar anderzijds geeft dit resultaat enorm veel vertrouwen. We geloven er nu weer honderd procent in.”

Applaus van Cercle-fans

De trefzekere Scheelen kreeg bij zijn vervanging zowaar ook een sportief applaus van de Cercleaanh­ang, maar intussen hadden Bertjens en Platje er met vlijmscher­pe counters al 0-4 van gemaakt. Het slotakkoor­d was voor invaller Gaethofs, die het leer in de toegevoegd­e tijd ook nog snoeihard binnentrap­te. “Meer nog dan dat doelpunt, mijn eerste van het seizoen, deed het mij deugd dat mijn ploegmaats me van alle kanten besprongen," straalde hij. "Ik beleef een moeilijk seizoen en leg me neer bij de keuzes van de trainer. Maar dit was voor mij het bewijs dat ik gewaardeer­d word in de groep voor mijn positieve instelling. Ze waren allemaal blij voor mij. Niet zeuren, maar werken. De weg is nog lang, maar United doet weer mee.”

Niet zeuren, maar werken. De weg is nog lang, maar dit United doet weer mee

 ??  ?? FOTO BELGA
FOTO BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium