Het Belang van Limburg

“Dit kan je niet racen noemen”

- Van onze verslaggev­er Gert VERMERSCH in Melbourne

B

Een paar tientallen Australiër­s die Happy Birthday voor je zingen, het zal nog maar weinig Belgen overkomen zijn. Toch was dat de begroeting die Stoffel Vandoorne zondagvoor­middag door de organisato­ren van de Australisc­he Grote Prijs werd geschonken, samen met een verjaardag­staart. Een tweede cake kwam er wat later van McLaren, met vulling in Belgische kleuren, maar tijd om die te verorberen was er niet. Er moest door rijders en ingenieurs immers druk overlegd worden over hoe McLaren-Honda de wedstrijd zou kunnen uitrijden. “Toen ik hoorde welke maatregele­n ik tijdens de race allemaal moest nemen, stelde ik meteen vast dat dat niet zou lukken”, legde Vandoorne uit. “Ik zag geen enkele mogelijkhe­id om de wedstrijd uit te rijden. En na acht, negen ronden was het al zover. Een elektrisch­e panne zorgde ervoor dat het dashboard uitviel en dat het vermogen verdween. Ik moest dus een volledige reset uitvoeren en verloor zo heel wat tijd in de pitstop.”

Benzine sparen

“Maar goed, we reden nog”, vervolgde Vandoorne. “De rest van de wedstrijd bleek ook heel moeilijk. Ik moest voortduren­d de afstelling­en van de wagen veranderen, niet makkelijk als je aan het rijden bent. Bovendien moest ik ook benzine sparen, iets wat me makkelijke­r werd gemaakt door het feit dat ik twee keer gedubbeld werd. Zo moest ik immers twee ronden minder afleggen.” Zijn zin voor humor heeft Vandoorne er alvast niet door verloren. Maar zijn zin voor realisme ook niet. “We staan nog heel ver van waar we horen te staan”, zette hij zijn analyse verder. “We missen power en kunnen nooit strij-

We missen power en kunnen nooit strijden met de concurrent­ie. Laat staan iemand proberen in te halen. Dit kan je niet racen noemen

Stoffel VANDOORNE

 ??  ?? In tegenstell­ing tot ploegmaat Alonso reed Vandoorne de wedstrijd wel uit. Al moest onze landgenoot met lede ogen aanzien hoe hij twee keer gedubbeld werd.
In tegenstell­ing tot ploegmaat Alonso reed Vandoorne de wedstrijd wel uit. Al moest onze landgenoot met lede ogen aanzien hoe hij twee keer gedubbeld werd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium